EXCLUSIV – Pila directorului general Stamatoiu, angajat la Aeroportul Maramureș printr-un concurs trucat, în care a copiat răspunsurile de pe telefonul mobil

9
12065
Daniel Alexandru Peter, Ioana Daniela Stamatoiu

INFRACȚIUNE. 2mnews deține dovezi covârșitoare care probează informațiile publicate în prezentul articol. Subiectul scrierii îl constituie un alt concurs trucat în sistemul bugetar din Maramureș.

 

Daniel Alexandru Peter (foto mic stânga) a fost angajat la Aeroportul Internațional Maramureș pe postul de referent marketing în urma unui concurs trucat, în care a copiat de pe telefon răspunsurile primite de la nașa fiicei sale, directorul general Ioana Daniela Stamatoiu. Soția lui Peter este manager de audit (un soi de mâna dreaptă a lui Stamatoiu) în firma de contabilitate și auditare financiară pe care o deține directorul general al aeroportului (AD Cont SRL).

 

Înainte de a se angaja pe pilele nașei, Peter a fost director de vânzări de telefoane la firmele de tip Quickmobile, deținute de soții Țiboc prin interpuși (o vreme era chiar deținătorul scriptic al Service Return, prin care se făcea service-ul produselor vândute prin Quickmobile). În această țară jefuită la lumina zilei și devalizată cu aportul neprecupețit al unor șefi din sistemul bugetar, dacă vinzi telefoane, poți să vinzi orice.

 

Concursul a fost anunțat în 25 septembrie 2023 pe site-ul aeroportului (secțiunea locurilor de muncă scoase la concurs este accesată de un număr extrem de limitat de persoane), cu termen de depunere a dosarelor de candidați peste doar 7 zile (2 octombrie 2023). Comisia de concurs a fost pusă în fața faptului împlinit anticipat: li s-a furnizat întrebările de directorul general Stamatoiu.

 

Înaintea concursului, candidații au fost informați că, în conformitate cu regulamentul, trebuie să depună telefoanele mobile. Toți s-au conformat mai puțin Peter. Acesta a copiat răspunsurile de pe telefonul mobil, în văzul tuturor participanților (candidați + membri comisiei de examinare). Implicit, pila directorului general a fost declarată câștigătoare și angajată, în pofida faptului că a fost informată despre modul de desfășurare al concursului.

 

2mnews a stat de vorbă cu directorul general al Aeroportului Internațional Maramureș, Daniela Stamatoiu: „Eu nu am fost implicată deloc în acest concurs. Este adevărat că am fost informată ulterior, dar nu am știut nimic. Dacă este real, nu înțeleg de ce nu l-au scos afară din sală. Nu am avut nicio informare scrisă, de aceea am dispus angajarea. Însă, e drept că îl cunosc pe Peter, nu suntem rude (da, sunt nașa copilului), este foarte bine pregătit, a fost numărul 2 în Quickmobile și avem nevoie de oameni foarte bine pregătiți, pentru că implementăm proiecte importante la aeroport, urmează să finaliză terminalul și la inaugurare trebuie să avem și contractori pentru spațiile publicitare ale acestuia”.

 

După ce a fost angajat referent marketing la Aeroportul Internațional Maramureș, soțul adjunctei în firma privată a directorului general al aeroportului a fost cadorisit cu un salariu net de circa 5.000 lei, un pic mai mare decât al șefei serviciului de marketing (care este absolventă de studii superioare de specialitate – management în aviație în Marea Britanie -, comparativ cu studiile medii pe care le are absolvite subalternul Peter), și cu o limuzină de serviciu nou-nouță, cumpărată de Aeroport, din banii publici ai județului Maramureș, cu aproximativ 60.000 de euro  (Toyota BZ4X, cu numărul de înmatriculare MM 01 BZX).

 

Un concurs similar a fost făcut, la aceeași instituție (Aeroportul Internațional Maramureș), după același scenariu, pentru postul controlor financiar de gestiune, unde a fost angajată Carmen Moga, fostă angajată a lui Stamatoiu în firma de contabilitate și audit financiar pe care o deține.

 

Ioana Daniela Stamatoiu (44 de ani, originară din Sibiu) a fost desemnată politic la conducerea Aeroportului Internațional Maramureș în septembrie 2023, la propunerea președintelui administrației județene, Ionel Bogdan (PNL), în urma scandalului iscat de demiterea în urma numirii ilegale în 1 iunie 2023 în funcția de director general al aeroportului a lui Mihăiță Ionuț Caraba (39 de ani, care avea cazier fiscal, fapt care-l făcea incompatibil cu funcția și care a fost devoalat abia după 3 luni, timp în care au fost semnate ilegal inclusiv documente financiare europene).
În afara firmei de contabilitate și auditare financiară AD Cont SRL, Stamatoiu mai controlează agenția de turism Jaz Travel Consult SRL, înființată în februarie 2020 și activată în 2022, administrată împreună cu egipteanul Sameh Said El Sayed Ghaninia. De asemenea, deține o participație și în firma Izvoare Resort SRL (care administrează Complexul hotelier Poiana Soarelui din stațiunea Izvoare) și este președintele Consiliului de Administrație al Parcuri Industriale Maramureș SA (firma Consiliului Județean Maramureș) și membru în Consiliul Director al Asociației Întreprinzătorilor Maramureș.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

9 COMENTARII

  1. Nimic surprinzător, toată România este condusă de incompetenți, neamuri, cunoștințe,pile ,metrese ale celor de la putere. Cine a crezut că Ionel năzdrăvanul ( care a promis că face in 4 ani cât nu au făcut alții in 30) va fi altfel decât ceilalți care s-au perindat la conducerea județului ,a fost un naiv. Actuala conducere a județului întrece in corupție până si fosta conducere pe vremea buticarului psd-ist. Apropo despre aeroport, nu mai asociați cuvântul international unui loc pierdut între bălării cu acces dificil. Un străin ce aterizează aici crede că a ajuns in junglă.

  2. Cand le am vazut fetzele la capabilii astia doi ( bai partidele politice, unde draq ii gasiti? ) am realizat de ce trebuie sa merg la aeroport in Cluj, Budapesta etc. atunci cand am de zburat undeva.

  3. Ah, Asociația Întreprinzătorilor Maramureș, acest simulacru de asociație privată care cică, vezi Doamne, reprezintă mediul local de afaceri. O combinație fatală între companii care au afaceri cu statul și companii conduse de oameni angajați la stat, sau cel puțin „bine înfipți” în sistem. Vă recomand să căutați cine sunt membrii ei componenți și ce realizări au. Nu neg că unii dintre ei poate nu au nici o vină și chiar au crezut în scopul și beneficiile asociației, dar izul politicianist, șpăgar și imoral al membrilor acesteia se simte „de la o poștă”.

  4. Aici trebuie completat ca și subiectele de la examen nu au fost întocmite potrivit anuntului. Au fost puse întrebări în limba engleza, contrar anuntului, respectiv au fost întrebări inafara tematicii. Un concurs perfect pentru candidatul solicitat. Nu recomand ca cineva sa mai participe la examenele organizate de acesta „coperativa”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here