DEVOALARE – Activitatea Autogării din Baia Mare a fost oprită de Protecţia Consumatorilor Maramureş, dar sub această decizie se ascunde altceva

7
8686

REACȚIE. Vineri, 28 aprilie 2023, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Maramureș a oprit temporar activitatea Autogării Baia Mare și au amendat firma care o deține, sereleul Epcon Prod Impex, înregistrat în București, cu 50.000 lei pentru prestarea serviciilor în condiții de mizerie (igrasie, mucegai, plante şi muşchi crescute pe pilonul central din interiorul autogării, bănci și mese rupte, geamuri sparte, toalete insalubre, cu rugină, peroane cu gropi, improprii utilizării, burlane sparte și ruginite).

 

Controlul a fost făcut în urma reclamației unui cetățean, deși situația jegului de nedescris al autogării din Baia Mare, situată chiar lângă Gara CFR, era de notorietate de mai mulți ani și păstrăm dubii că angajații de la Protecția Consumatorului Maramureș circulă prin oraș prin teleportare și nu cunoșteau situația.

 

În urma controlului s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor, iar firma a fost amendată cu 50.000 de lei (valoare totalizată de două amenzi). De asemenea, controlul a fost extins şi la firmele care activează pe peronul devastat al autogării, precum și la operatorii economici de transport persoane, a precizat Comisariatul Regional Nord-Vest pentru Protecţia Consumatorilor.

 

Falimentele repetate și noul obiectiv
Autogara Baia Mare, localizată pe strada Gării nr. 2, este deținută de tânăra Mara Butean (27 de ani) prin firma Azima Invest Grup SRL București (deține 99% din părțile sociale, acționarul minoritar, cu 1%, al Epcon Prod Impex fiind buzoianul Dumitru Crețu).
Mara Butean este nepoata lui Petru Butean, cel care a deținut autogara prin firma Imperativ SA până la falimentul societății și care a decedat în urmă cu 2 ani. Și familia Butean (inițial prin Victor Butean și apoi prin Petru Butean) a devenit proprietară printr-o strategie similară, cumpărând autogara la falimentul Azur TC SA – la fel, și Azur și Imperativ au gajat cu autogara împrumuturi bancare ale altor firme sau garantate de alte firme, în ambele situații acestea fiind controlate de potentați ai vremurilor (Azur a fost fidejusor pentru CIMP, firma fostului subprefect Alexandru Cosma, iar Imperativ a fost girată în creditul de 400.000 euro luat de la IFN-ul Rocredit de Construrom, firma lui Vasile Marcel Zoicaș, finul primarului Cherecheș și abonat-public al Primăriei Baia Mare).
După preluarea autogării (mai exact: menținerea în familie) prin paravanul scriptic al unei mici firme specializate în lucrări de instalații electrice, Epcon Prod Impex (care a înregistrat deja datorii de peste 1,6 milioane de lei, raportând în 2021 un profit de sub 7.000 de lei, realizat cu 6 angajați), proprietarul real/scriptic, Mara Butean, prin firma de construcții Azima Invest Grup, a obținut un certificat de urbanism pentru edificarea la adresa autogării (str. Gării nr. 2) a unui… supermarket.

Am făcut această precizare (ascunsă publicului), pentru a nu vă bucura că amenzile și oprirea activității de transport persoane va genera neapărat o reabilitare din temelii a foarte-foarte jegoasei autogări. Poate e doar un imbold către desființarea mai rapidă a locului destinat unei activități de interes public.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

7 COMENTARII

  1. În loc să cumpere clădirea BCR, mai bine cumpărau autogara. Următorul pas era intervenirea la Ministerul Transporturilor și CFR pentru preluarea gării. Apoi puteam aplica pentru fonduri europene și să facem un nod intermodal de transport, atât pentru transportul de persoane, cât și de marfă. În spatele gării sunt chiar și macarale pentru manevrarea mărfurilor, dar stau abandonate de zeci de ani.

  2. LUME, LUME, nepasatoare LUME baimareana !!!!!! Anuntam aici pe aceasta cale ca marele serial UTOVALCO 2 revine in orasul nostru sub obladiurea aceleiasi Case de productie CERECHES ROBBERY COMPANY. In rolulurile principale aceiasi actori : Dotore „di tuti dotori” Cerereches, Mama Omida „creditoarea” si Catelus cu paru cret „am lopata si harlet”. Acestia ne vor prezenta o ecranizare a unui numar de magie cu numele BAIMARENI ADIO AUTOGARA (a fost dar a disparut). Cu aceasta pelicula se vor prezenta la Oscarul baimarean care va avea loc in Baia Mare in 2024 (cu ocazia alegerilor locale) Cum la noi justitia este sat fara caini si consecinte se poate anticipa castigatorul. Pana anul viitor cand ve-ti merge la vot ar fi bine sa vizionati pelicula ‘ Tacerea mieilor” si sa ascultati piesa Angelei Similea „Tacerea e de aur” si ve-ti vedea cum, dupa decernarea oscarului va vor pleaca garajele, salariul si pensia pe taxe si impozite (mascate si gonoflate) precum si tineretul din urbe satui de aceleasi perspective. CERECHES ROBBERY COMPANY va avea grija sa va prezinte noi filme si proiecte prin care sub stricata atentie a directorilor de productie (institutiile locale) sa ne poata ” robbery” incontinuare in liniste-a …….mieilor. Cetateanule din Baia Mare, DON’T WORRY BE HAPPY vor merge ca de obicei la vot, camarila, frustrati, bunicutele octogenere si romi (pacaliti de vulpe) + bugetarii inclusiv cei din institutiile afiliate si uite ca face peste 5000 de voturi. Bine inteles daca justitia va ramane in aceiasi adormire preistorica in care zace de 7 ani si care nu vede nu aude si nu vrea sa stie.

  3. Vai Samar de orasul nostru Baia Mare e distrus la fel ca oamedi distrust ti-e scarba sa ajungi langa zona gara CFR mirosu urat e infective Maxima nu stiu DC nu ia an considerate Dmn Primar Chereces f multi aurolaci sunt an Zona aceia

  4. Gara si autogara trebuie reabilitate / modernizate prin colaborare intre MT/ CFR si Primaria Baia Mare. Dar cine sa se implice in acest proiect ? Deprofesionalizarea institutiilor a ajuns la apogeu si asta spune tot !

  5. Sunt curios dacă cei de la Protecția Consumatorilor Maramureș au intrat și în gara CFR Baia Mare. Starea gării nu e cu nimic mai bună ca a autogării. Îs curios dacă au curajul să închidă și această budă infectă, că amenzile date la CFR nu vor fi plătite niciodată!

    • NU STIATI ???? Gara nu se poate demola deoarece trenul nu poate opri la Supermarket………Dar totul este posibil. Doctorul cereches (acest Menghele al imobiliarelor baimarene) ar fi in strare, dupa o reveletie nocturna cu pliculete magice sa demoleze posta si garajele ca sa mute si sa apropie gara de Tanatoriu……. (oricum amandoua simbolizeaza un sfarsit de drum chiar si pentru ilustrul „dotore”)

  6. Să văd dacă am înțeles corect…. o fată de 27 de ani este proprietara autogării. Bine. Întâmplător ea este nepoata celui care a falimentat firma care deținea autogara. Cum ar veni a cumpărat-o de la creditorii unchiului ei. Bine…. Printre care și primarul. Adică nu el, finul lui cu firma de construcții care face mare parte din bani din contracte cu Primăria. Bine…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here