EXCLUSIV – Un furnizor de piese de schimb pentru utilaje grele investește peste 1,5 milioane de euro în construirea unor spații industriale pe un teren de 1,4 ha situat lângă fabrica UAC de la Aeroportul Maramureș

1
1849

AFACERE – TĂUȚII MĂGHERĂUȘ. Firma Arox Equipment SRL, dealer și furnizor de ​​piese de schimb pentru echipamente industriale grele (din construcții, minerit, manipulare de materiale, amenajarea mediului, energie și agricultură), vrea să dezvolte un proiect investițional în zona Aeroportului Maramureș, pe un teren de circa 1,4 hectare situat chiar vizavi de noua fabrică a producătorului de piese pentru industria aeronautică UAC Europe și lângă drumul nou de la Bozânta Mare. Investiția se ridică la peste 1,5 milioane de euro și va fi concretizată prin edificarea unor construcții cu suprafață totală de 0,84 hectare de teren (circa 60% din suprafață).

 

Terenul, aflat în proprietatea orașului Tăuții Măgherăuș, este vizat pentru construirea unui nou sediu și a unor hale de producție/depozitare și pentru demararea proiectului va fi scos la licitație în ianuarie 2024 de autoritatea publică locală. Demersul (scoaterea la licitație a terenului) este în curs de finalizare în această lună, când va fi finalizat caietul de sarcini, licitația urmând să fie programată în a doua jumătate a lunii ianuarie 2024 (termen estimat pentru 2mnews de factori decidenți direct implicați în decizie).

 

Conform estimărilor, proiectul va fi finalizat în cel mult 2 ani (24 de luni) și va fi conceretizată într-o activitate economică nepoluantă cu peste 50 angajați (în primă fază de dezvoltare).

 

Arox Equipment, înființată în 2008 și înregistrată în Tăuții Măgherăuș, este controlată de Viorel Vasile Ember, care deține 93% din părțile sociale ale firmei (asociați minoritari sunt Adrian Vasile Rob – 5% și Florin Paul Alin Muste – 2%). În timp, firma a devenit dealer oficial post-vânzare pentru România al unora dintre cei mai prestigioși producători mondiali de piese pentru echipamente grele. Anul trecut, firma a închis cu o cifră de afaceri de 21,47 milioane de lei și un profit net de 1,5 milioane de lei, realizat cu 22 de angajați, dar și datorii de 5,76 milioane de lei.

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. 🤣 Depozit ,sub nici o formă producție.Tehnica e pentru alții nu pentru români.State care-și urmăresc interesele.Romania sa dezvoltat tehnologic doar sub Ceaușescu! Nici până la el nici de la el încoace !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here