VICTORIE FĂRĂ DUBII – Minaur Baia Mare a spulberat în deplasare CSM București, la 9 goluri diferență, și se menține pe locul 3 în Liga I

0
561

LIGA I – HANDBAL MASCULIN. Luni, 9 octombrie 2023, în Sala Apollo din București, în meci contând pentru etapa a 7-a a Ligii I la handbal masculin, CSM București a pierdut, cu 19-28 (7-11), partida cu Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul craiovean Claudiu Gorina & Florin Melencu, a opus echipele clasate înaintea rundei pe locurile 2 (CSM București) și 3 (Minaur).

 

Băimărenii au mers la București, ca orice club sărac, să dispute două meciuri în 3 zile, ambele cu adversari dificili (miercuri joacă, tot în Sala Apolo, cu Steaua, în meci devans pentru etapa a 8-a), pentru a economisi banii de deplasare. Unul dintre cele mai bune meciuri făcute de vicecampioană în acest debut de sezon, băimărenii câștigând în manieră de mare echipă derby-ul rundei, chiar pe terenul mult mai bine (și la timp) finanțatei CSM București.

 

După o primă jumătate de repriză desfășurată sub semnul echilibrului (min. 15, 4-4), Minaur s-a descătușat, marcând 5 goluri consecutive (Nagy, Cumpănici, Da Silva Mollino și Botea – ultimul de două ori) și ducând scorul la 4-9. Minaur au menținut până la pauză o diferență confortabilă, în pofida tentativelor diperate ale gazdelor de a o reduce: 7-11.

 

Repriza a doua s-a desfășurat tot în nota de dominare clară a băimărenilor, mult mai incisivi în apărare decât în alte partide, fapt care le-a dat celor doi portari ai Minaurului posibilitatea să cuatifice la final 18 parade salvatoare (Terekhov – 13, Hayder – 5). O repriză în care cu 10 minute înaintea finalului, Minaur conducea cu 14 goluri diferență (min. 50, 11-25), după care au oprit motoarele (au încă un meci peste 48 de ore, tot în București, cu Steaua), însă tot au reușit să se impună cu 19-28.

 

Pentru Minaur au înscris Botea (6 goluri), Kotrc (5 goluri – cehul a avut un procentaj de reușite de 100%), Cumpănici și Nagy (câte 4 goluri – la fel, pivotul băimărean a avut procentaj de 100%), Da Silva Mollino și Kozakevych (câte 2 goluri), Ivanovic, Chiș, Fotache, Pop și Sabou (câte 1 gol). Excelentă, din nou, prestația portarului Terekhov – 13 parade salvatoare. De la oaspeți s-au remarcat Ioannou (4 goluri) și portarul Asanin (11 parade salvatoare).

 

În urma victoriei, băimărenii s-au menținut pe locul 3 în clasamentul Ligii I, în urma intangibilei Dinamo (este la egalitate de puncte cu Constanța, despărțite de golaveraj). Următorul meci al Minaurului, miercuri, tot la București (echipa rămâne în Capitală), cu Steaua.

 

* Foto: @CSM București

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here