AU CÂȘTIGAT – Minaur învinge la Baia Mare CSM București și urcă pe locul 5 în Liga Națională

0
308

LIGA NAȚIONALĂ – HANDBAL. Joi, 8 septembrie 2022, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 2-a a Ligii Naționale de handbal masculin, Minaur Baia Mare a câștigat, cu 31-28 (19-13), partida cu CSM București.

 

Înaintea meciului, cele două echipe ocupau locurile 11 (Minaur), respectiv locul 5 (CSM), însă clasamentul nu este încă edificator, victoria bucureștenilor fiind obținută pe teren propriu, împotriva nou-promovatei CSM Oradea (care a ratat promovarea, dar a primit invitație de la FRF de a participa în Liga Națională și care au pierdut toate cele 3 meciuri disputate până acum). Diferența valorică dintre cele două loturi, evidentă și în favoarea gazdelor, care de altfel au și câștigat ultimele două partide directe din Liga Națională, propulsau Minaur în postură de favorită.

 

După un început echilibrat, băimărenii se distanțează în min. 10 la 3 goluri (6-3), diferență care se menține pe parcursul primei jumătăți a reprizei (min. 15, 9-6). Căbuț înscrie pe bandă rulantă, iar Terekhov scoate tot ce se poate și câteva dintre mingile care păreau că nu se pot para (6 intervenții salvatoare în prima repriză). Frumos golul din aeriană a lui Da Silva Mollino după o combinație cu Căbuț, se joacă și pentru spectatori.

 

Oaspeții nu reușesc să reducă din handicapul de pe tabela de marcaj nici în superioritate numerică (Nagy a fost eliminat temporar pentru lovirea adversarului), mai mult, Minaur se distanțează și după primele 20 de minute avea 7 goluri avantaj (13-6), iar în ultimele 5 minute se intră cu scorul 14-8, dar repriza, în care de la oaspeți cei mai buni au fost băimărenii Csepreghi și Botea, se sfârșește la 19-13.

 

Repriza a doua începe identic cu prima, echilibrat, cu goluri și erori tehnice de ambele părți. 22-17 după scurgerea primelor 10 minute din repriză. În min. 42, Căbuț marchează al 8-lea său gol, ceea ce în acel moment însemna exact o treime din golurile Minaurului: 24-17. Se intră în ultimul sfert de oră al meciului cu scorul 27-20 pentru gazde. Pivotul Nagy suferă a doua eliminare, băimăreanul Csepreghi înscrie din 7 metri (27-21), iar Minaur joacă 2 minute în inferioritate numerică și are loc deja tradiționala sincopă: băimărenii nu mai marchează timp de 6 minute, iar oaspeții înscriu de încă 4 ori: 27-25.

 

Pentru a nu fi simplu, Fotache este eliminat și Minaur joacă și în inferioritate numerică și în inferioritate de inspirație. Cip trage în bară, iar oaspeții se văd în ipostaza nesperată în urmă cu 6 minute de a se apropia la un singur gol. Doar că interceptează Căbuț, Vujovic marchează pe contratac și e puțină liniște. Doar puțin, pentru că înscrie și Szasz: 28-26. Mai sunt 7 minute. Se trezește Căbuț, marchează o dublă și cu 4 minute înaintea finalului este 30-27. Final: 31-28.

 

În urma victoriei de astăzi, băimărenii au acumulat 3 puncte din două meciuri și au urcat pe locul 5 în Liga Națională (victoria la o diferență de 9 goluri i-ar fi urcat pe Minaur pe locul 4). În etapa a 3-a, în 11 septembrie, Minaur joacă în deplasare cu CSM Vaslui (echipă clasată pe locul 8).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here