VICTORIA FINALĂ – Explorări a câștigat la Dej un meci de mare luptă și a încheiat Liga I pe locul 9

0
158

LIGA I – VOLEI MASCULIN. Sâmbătă, 13 aprilie 2024, în Sala Sporturilor „Petru Slavariu” din Dej, în meci contând pentru faza 2 a turului 2 din play-out, pentru locurile 9-10 în Liga I (Divizia A1) la volei masculin: CS Unirea Dej a pierdut, cu 1-3 (25-17, 23-25, 17-25, 23-25), partida cu CS Știința Explorări Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul Cristian Boroeanu din Zalău (principal) și Adrian Bărdășan din Târgu Mureș (secund), a opus echipele clasate în sezonul regulat pe locurile 10  (Unirea) și 9 (Explorări).

 

O confruntare menită să stabilească, după principiul Cel mai bun din 3 meciuri, echipa clasată pe locul 9 și echipa clasată pe locul 10 (fără nicio importanță, retrogradatele fiind deja stabilite după faza 1: Timișoara și Cluj-Napoca),     Confruntarea aflată la al doilea meci, în primul Explorări impunându-se clar, în minim de seturi, la Baia Mare. În cazul unei înfrângeri la Dej, băimărenii mai aveau șansa jocului decisiv, programat în 20 aprilie pe teren propriu.

 

Totuși, Explorări s-a capacitat la maximum și a reușit să tranșeze această dispută pentru locul 9 chiar la Dej, impunându-se într-o oră și 34 de minute, în 4 seturi, și câștigând cea de-a doua partidă (astfel că meciul 3 nu se va mai desfășura). Setul de debut le-a revenit gazdelor, cu un net 25-17, însă apoi băimărenii au preluat conducerea jocului și s-au impus cu 23-25 în seturile 2 și 4 și cu 17-25 în setul 3 (care a fost și cel mai scurt ca durată, 21 de minute).

 

Conform parametrilor tehnici semnificativi, Explorări a fost superioară la un singur capitol: au greșit mai puțin decât adversarii. Iată statistica (Unirea vs. Explorări): 51-45 atacuri decisive, 5-3 servicii decisive/ași, 8-6 blocaje decisive, 24-38 puncte pe greșeala adversarului.

 

Pentru Explorări au punctat Ramirez Pita (20 puncte), Cheagă (11 puncte), Silvășan-Pașca (10 puncte), David (6 puncte), Da Silva Santos (4 puncte), Bălăi (2 puncte), Mesquita Campos (1 punct). De la gazde s-au remarcat Câmpean (18 puncte), Darius Pop (14 puncte) și Martonos (10 puncte).

 

În urma victoriei, Explorări se impune cu 2-0 în confruntarea cu Unirea Dej și încheie ediția 2024 a Ligii I pe locul 9.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here