TRIATLON – Un copil de 10 ani, Tudor Mitru, a parcurs traseul de mountain bike de la concursul Cucerește Maramureșul, care a dat bătăi de cap și celor mai experimentați participanți

0
544

COMPETIȚIE. Ediția 2023 a competiției de triatlon „Fii tu! – Cucerește Maramureșul”, organizată de Asociația Club Sportiv Gold Stars Baia Mare la Domeniul Mogoșa, a reunit la start sportivi amatori și profesioniști din patru județe: Bihor, Cluj, Constanța și Maramureș.

 

Startul s-a dat sâmbătă, 22 iulie, pe o ceață densă, care le-a dat bătăi de cap sportivilor care au înotat 1,5 km încercând să vizualizeze balizele de pe lac (sportivii au fost însoțiți în permanență de membrii Caiac Smile Satu Mare – președinte Ionuț Stancovici). După ce au ieșit din apă, concurenții au pornit pe traseul tehnic de MTB, parcurgând 17 kilometri. S-a continuat cu traseul de alergare pe o distanță de 9 km.

 

Locul I Open masculin a revenit lui Vaum Waldemar, urmat pe locul II de Alexandru Rozsa și pe locul III de Marcel Lele.

 

Ștafete

Masculin:

Locul I – Andrei Cseh, Adrian Cătană, Ciprian Zoicaș

Locul II – Luca Zetea Barbul, Norbert Ninaci, Tamas Ninaci

Locul III – Vlad Marina, Popa Petrini, Sebastian Țirtea.

 

De subliniat că din ștafeta „Mitreni” a făcut parte Tudor Mitru, care are doar 10 ani și care, alături de tatăl său, Dan Mitru, și de unchiul său, Petre Mitru, a reușit să parcurgă tot traseul de MTB, ajungând la finish cu doar 12 minute față de cel mai bun timp înregistrat la acest traseu, unul deloc ușor și îngreunat de ploaie.

 

Mixt:

Locul I – Bogdan Nicule, Haranth Helmut, Gabriela Ninaci

Locul II –  Alex Rozsa, Edmond Filcz, Andreea Filcz

Locul III – Ghiță Dâns, Adrian Kosma, Nicoleta Câmpan

 

Feminin:

Locul I – Delia Ana Kovacs, Mihaela Sabou, Monica Horotan

 

Și copiii s-au întrecut în acest an, însă la duatlon (o tură de MTB și alergare în jurul lacului). Prima treaptă a podiumului a fost cucerită la masculin de Patrick Miclăuș, urmat de Alex Kovacs și Andrei Kovacs. La feminin, singura concurentă care s-a încumetat să parcurgă acest traseu a fost Szonja Rozsa.

 

Delia Ana Kovacs, președinta Asociației Club Sportiv Gold Stars Baia Mare, le-a mulțumit celor care și-au adus aportul pentru ca acest eveniment să se organizeze și în acest an în condiții de siguranță maximă pentru concurenți: Felicitări participanților pentru curajul de a înota pe ceață, de a parcurge traseul MTB pe ploaie și cel de alergare pe căldură. Frumusețea acestei competiții stă în prieteniile care se leagă după linia de start și finish, prin dragostea și spiritul de fair-play implementat încă de pe acum copiilor care, deși concurenți, știu să se respecte între ei.

Pentru organizarea competiţiei şi-au adus aportul Consiliul Județean Maramureș, Primăria Baia Sprie, Serviciul Județean Salvamont Maramureș, Jandarmeria Montană Maramureș, Domeniul Mogoșa, Turist Șuior, Maramureș Bike, Caiac Smile, iSpot, Garage Raicing, viataverdeviu, Multinet, Peeroton, Neodesign, Tipografie & Design Cromatica Press.

 

* Foto: @ACS Gold Stars Baia Mare



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here