DECIZIE – AirConnect și-a mutat operațiunile de pe Otopeni pe Băneasa: pasagerii din Maramureș ajung mai aproape de centrul Bucureștiului

0
506

BAIA MARE – BUCUREȘTI. Luni, 24 iulie 2023, la 4 luni de la lansarea rutei Baia Mare – București, compania aeriană cu capital românesc AirConnect şi-a mutat operaţiunile de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni pe Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu, astfel că maramureșenii vor putea ateriza aproape de centrul capitalei (aeroportul Băneasa se află în apropierea Parcul Herăstrău şi relativ aproape de Piaţa Victoriei).

 

Directorul general al companiei AirConnect, Tudor Constantinescu, a argumentat decizia repoziționării prin faptul că astfel le poate oferi clienților acces în cel mai elegant terminal al capitalei, cu timp redus pentru toate formalitățile. Primul zbor operat de companie din Bucureşti-Băneasa a fost spre Baia Mare (luni, 24 iulie, de la ora 18.35).

 

Aeroportul Băneasa, considerat al treilea cel mai vechi aeroport din lume încă funcțional (a fost deschis în 1912, inițial ca Școală militară de pilotaj, iar din 1920 a fost inaugurat ca aeroport civil), a trecut în ultimii ani printr-un amplu program de modernizare a clădirilor și a echipamentelor aeroportuare, fiind redeschis la 1 august 2022 și considerat de specialiști cel mai modern aeroport din punct de vedere al infrastructurii, cu o pistă de aterizare extrem de bună și cu o aerogară care beneficiază de facilităţi de ultimă generație.

AirConnect este cel mai nou operator dintre companiile aeriene din România (a obţinut licenţa de operare la finalul verii 2022 și a început operarea zborurilor regulate, printre care și ruta Baia Mare – București și retur, în martie 2023.

 

* Foto: @AirConnect

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here