FAPT – Ionel Bogdan (PNL), președintele CJ Maramureș, despre proiectele practice implementate pentru îmbunătățirea condițiilor pentru oamenii cu nevoi speciale

0
127

PROIECTE IMPLEMENTATE ÎN MARAMUREȘ. Încă din primele zile de mandat, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan (PNL), susține că și-a propus și îmbunătățirea condițiilor pentru oamenii care n-au nicio speranță, niciun ajutor, cei pentru care prea puține s-au făcut, pentru cei din sistemul public de asistență socială pe care Consiliul Județean, prin DGASPC, îi are în grijă și pentru copiii cu nevoi speciale.

 

“Am început câteva proiecte de suflet pentru suflete, proiecte în premieră pentru Consiliul Județean Maramureș și DGASPC, care să rezolve o parte din infrastructura necesară în sistemul public de asistență socială și infrastructura pentru dezvoltarea de servicii publice pentru copiii cu nevoi speciale.

 

Începând cu luna iulie, 40 de persoane adulte cu dizabilități sunt cazate în condiții civilizate, în centrul din Groși, unde avem patru case noi, dotate și utilate corespunzător, dar mai ales personal de calitate care se preocupă de fiecare beneficiar în parte. Sunt în total 12 case construite în ultimii doi ani, câte patru case la Groși, Mireșu Mare și Sighetu Marmației. Ultimele opt vor fi date în folosință în toamna aceasta. Cele 12 case vor găzdui 120 de beneficiari care sunt sau vor fi relocați din alte centre.

 

Aceste proiecte au o valoare de peste 15,9 milioane de lei, iar cofinanțarea CJ Maramureș este de peste 10 milioane de lei. Este o cofinanțate mare, însă obiectivul acestor proiecte merită tot efortul nostru, de aceea am mers mai departe cu mult curaj și am găsit resursele necesare pentru a putea să le finanțăm.

 

Tot din acest registru sunt alte trei investiții pentru persoanele cu dizabilități. Trei centre de zi pentru acești oameni care au mare nevoie de sprijinul nostru, la Poienile de Sub Munte, Sighetu Marmației și la Firiza. Toate cu o valoare de peste șapte milioane de lei.

 

Un alt proiect de suflet este Althera, Centrul pentru Terapii Alternative pentru copiii cu nevoi speciale, pe care l-am finalizat ca și construcție și la care lucrăm acum pe partea de dotări și pe structura de specialiști care vor lucra cu copiii maramureșenilor și nu numai, care au mare nevoie de terapii și programe speciale de recuperare. Am mare încredere că acest centru va fi unul de excelență pentru Maramureș și pentru România. S-au investit și aici peste 15 milioane de lei.

 

Până acum, în acest mandat avem investiții de peste 38 de milioane de lei, din care peste 20 de milioane de lei din bugetul Consiliului Județean, pentru copii, adulți, bătrâni, oameni care au dreptul la o șansă în plus, oameni pentru care merită să facem mai mult. Le mulțumesc consilierilor, indiferent de culoarea politică, care au înțeles și au susținut aceste proiecte, precum și colegilor din executiv pentru implicare și pentru îndeplinirea acestor obiective.

 

Să ne dea Dumnezeu în continuare gândul cel bun pentru a face bine pentru oameni, indiferent de condiția lor socială!”, a declarat liberalul Ionel Bogdan, șeful administrației județene.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here