ATÂT S-A PUTUT – Minaur încheie la egalitate, la Baia Mare, un meci slab cu Progresul București, revenind de la 0-2

0
473

FOTBAL – LIGA A II-A. Sâmbătă, 5 noiembrie 2022, pe Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 13-a a Ligii a II-a fotbal, Minaur Baia Mare a încheiat la egalitate, 2-2 (1-2), partida cu AFC Progresul 1944 Spartac București (echipă care susține că este continuatoarea fostei prim divizionare Național București, susținută financiar de BNR și desființată în 2009). Meciul, arbitrat la centru de Sorin Vădana din Cluj-Napoca, a opus echipele clasate înaintea acestei etape pe locurile 14 (Minaur) și 17 (Spartac).

 

Antrenorul Mihai Iosif (Minaur) a început partida cu următorul 11: Costache – Potcoavă, Lazăr, Mondragon (cpt.), Neacșu – Gneba, Donca, Ciocan, Chinde – Stănescu, Stanciu. Porniți cu prima șansă la victorie, băimărenii au reușit contraperformanța de a porni și cu un handicap de două goluri, marcate rapid de oaspeți (acompaniați de o extrem de redusă numeric galerie, formată din 4 suporteri) în fața unei formații gazdă parcă netrezită din somn.

 

Bucureștenii au deschis scorul încâ din min. 6, prin tânărul Luca Florică (19 ani, împrumutat de la Rapid București, care l-a adus în vară de la Acdemica Clinceni), care a concretizat ca la antrenament, cu latul, din 8 metri, de lângă fundașul Potcoavă, o centrare joasă de la Costea: 0-1. În min. 11, mijlocașul central al oaspeților, Andrei Purice (19 ani), plecat pe contraatac, înscrie din 16 metri peste portarul Costache.

 

Minaur se repede în atac (măcar cele două goluri au accelerat ritmul de joc) și reușesc să reducă din diferența de pe tabela de marcaj în min. 37, după o degajare greșită a portarului Ciontoș, preluată de Donca și concretizată de Vasile Chitaș (inspirat introdus pe teren de Iosif, în min. 24, în locul lui Sergiu Ciocan), după un un-doi cu mijlocașul băimărean: 1-2. Acesta a fost scorul cu care s-a intrat la vestiare, în pofida atacurilor băimărenii nereușind egalarea.

 

În repriza a doua, același Chitaș (23 de ani) reușește egalarea, în min. 53, pe un contraatac purtat de Chinde, care-l deschide pe mijlocașul băimărean adus în vară de la CAO Oradea și acesta șutează puternic la colțul lung: 2-2. Gazdele sunt aproape de a marca, în min. 82, pe contraatac, dar se trimite din alunecare, din poziție centrală, peste transversală cu poarta goală (portarul Ciontoș era ieșit să închidă unghiul atacantului). Se joacă pe contre, însă în ritm de Liga a II-a, iar la final pare că ambele formații au fost mulțumite cu câte 1 punct.

 

Minaur Baia Mare – Progresul 1944 Spartac București: 2-2 (1-2), au marcat Vasile Chitaș (min. 37, min. 53) / Luca Florică (min. 6), Andrei Purice (min. 11).

 

În urma egalului de pe teren propriu, Minaur coboară pe locul 15 în clasamentul Ligii a II-a. În etapa viitoare, a 14-a, Minaur Baia Mare joacă în deplasare, în 15 noiembrie (în nocturnă, de la ora 20.30) cu ACS Suporter Club Oţelul Galaţi (locul 5 înaintea acestei etape, aflate în desfășurare), echipă antrenată de Dorinel Munteanu, care vizează promovarea în Liga Națională.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here