ALEGERI LOCALE 2024 – UDMR Maramureș și-a lansat candidații la conducerile Consiliului Județean și primăriile din județ: Pinter la județ, Pap la Baia Mare, Orosz la Sighetu Marmației

0
1617
Pap Zsolt Istvan, Pinter Zsolt, Orosz Krisztofer Levente

UDMR MARAMUREȘ – ALEGERI 2024. Vineri, 12 aprilie 2024, în faţa sediului din Baia Mare al UDMR Maramureș și în prezența europarlamentarului Vincze Loránt, filiala județeană a maghiarilor și-au anunțat oficial candidații la președinția Consiliului Județean și al primăriilor din județ, precum și candidații din fruntea listelor de aleși județeni și aleși locali din forurile deliberative.

 

Așa cum 2mnews a anunțat anticipat (detalii AICI), pentru președinția Consiliului Județean va candida din partea UDMR președintele filielei Maramureș și al filialei Baia Mare, Pinter Zsolt (acum consilier local în Baia Mare), iar pentru funcția de primar în Baia Mare, Pap Zsolt Istvan (acum viceprimar în Baia Mare). De asemenea, pentru funcția de primar în municipiul Sighetu Marmației va candida din partea UDMR Orosz Krisztofer Levente (38 de ani), președinte executiv al UDMR Maramureș și președintele filialei Sighetu Marmației.

 

Pe lista de consilieri locali în municipiul reședință de județ, Baia Mare, UDMR i-a desemnat pe primele locuri pe Pap Zsolt Istvan, Bodor-Fabian Orsolya, Pinter Zsolt, Nagy Arnold și Varadi Eniko (cu amendamentul că va fi depusă o listă completă, cu 23 candidați).

 

UDMR Maramureș a decis să candideze nu doar în cele două municipii și în UAT-urile unde au un electorat relativ semnificativ (Seini, Câmpulung la Tisa, Ulmeni, Coltău etc.), ci și în localități cu comunități mai reduse de maghiari (Şomcuta Mare, Bocicou Mare, Borşa, Groşii Ţibleşului etc.). Decizia UDMR de a candida în cât mai multe localități este una strategică, de a reuși să reintre în Consiliul Județean Maramureș, for deliberativ în care în 2020 au ratat accederea, pentru prima oară în istoria post-decembristă.

 

În fapt, Pinter a precizat publică că obiectivul principal al UDMR Maramureș este să acceadă în Consiliul Județean. Chiar și strategia distribuirii locurilor eligibile (primele) pe lista de consilieri județeni a ținut cont de criteriul geografic, candidații provenind din cele mai puternice fiefuri din Maramureș ale UDMR.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here