ALEGERI LOCALE 2024 – UDMR își lansează candidații pentru funcțiile de președinte CJ Maramureș și primar în Baia Mare și consilierii județeni și locali pentru Baia Mare

0
1852

CANDIDAȚI – UDMR MARAMUREȘ. Vineri, 12 aprilie, ora 17.00, la sediul UDMR din Baia Mare (localizat pe strada Vasile Lucaciu nr. 5), UDMR Maramureș își lansează candidații pentru funcțiile de primar al municipiului Baia Mare și președinte al Consiliului Județean Maramureș, precum și candidații eligibili la pe listele de consilieri ale Consiliului Local Baia Mare și Consiliului Județean Maramureș.

 

Conform cutumelor interne, pentru funcția de președinte al CJ Maramureș va fi desemnat candidat președintele formațiunii județene (consilierul municipal Pintér Zsolt), iar pentru funcția de primar în municipiul Baia Mare va fi desemnat actualul viceprimar Pap Zsolt István.

 

La precedentele alegeri locale, din 2020, UDMR nu a avut candidați la funcțiile de președinte al CJ Maramureș și primar al municipiului Baia Mare. Strategia s-a dovedit greșită, UDMR ratând pentru prima dată după 1989 prezența în forul deliberativ al județului (au adunat doar 8.651 de voturi pentru Consiliul Județean, situându-se pe locul 6, după PNL, Coaliția pentru Maramureș, PMP, USR și Pro România). De asemenea, UDMR a intrat în Consiliul Local Baia Mare cu doar doi consilieri (Pintér și Pap), după ce a adunat 2.996 de voturi.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here