INCRIMINARE – Cerneștean: „Tentativa pesedistului Cuc de a împiedica accesul parlamentarilor la moțiunea de cenzură, atentat la securitatea națională!”

0
814
Felician Cerneștean (stânga) vs. Răzvan Cuc (dreapta)

CRITICA UNUI FAPT. Tentativa ministrului Transporturilor, pesedistul Răzvan Cuc, de a împiedica accesul parlamentarilor la votarea moțiunii de cenzură prin sistarea a cinci curse aviatice către București, fapt devoalat public de fostul manager al Tarom, Mădălin Mezei, se încadrează la o infracțiune gravă: atentat la securitatea națională, consideră secretarul general al PNL Maramureș, Mihai Felician Cerneștean.

 

“Este normală autosesizarea DNA în privința a celui care încă mai este ministru al Transporturilor, pesedistul Cuc, însă consider că – dacă informațiile din mass media sunt veridice – încadrarea infracțiunii la categoria abuz în serviciu este limitată și ar trebui extinsă, pentru că acest abuz a vizat, de fapt, un atentat la securitatea națională, așa cum este legiferat acesta în Codul Penal, la articolul 401, litera b, care incriminează subminarea politică. Pentru că, vedeți dumneavoastră, ordinul ministrul Cuc a urmărit menținerea fără drept a unui anumit climat politico-administrativ (respectiv, menținerea la guvernare a PSD)”, a precizat Cerneștean.

 

De asemenea, secretarul general al PNL Maramureș și-a cosideră că dacă președintele PSD Maramureș și al Consiliului Județean, Gabriel Valer Zetea, l-a primit cu atâtea osanale în județ pe ministrul Cuc și faptul că, cel puțin până acum, nu s-a delimitat de gestul comis de acesta, spune foarte multe despre modul în care pesediștii, în general, înțeleg să facă administrație: încălcând legea. După moțiunea de cenzură, Cuc a declarat că pleacă din minister cu „sentimentul de mare satisfacţie, pentru că s-a muncit”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here