VESTE BUNĂ – Au fost ridicate toate restricțiile de pe platforma zootehnică din Seini, impuse de cele două focare de gripă aviară: focarul a fost anihilat

0
217

OFICIAL. Au fost ridicate restricțiile pe platforma zootehnică din Seini, impuse de cele două focare de gripă aviară confirmate la fermele firmelor Karin SRL (controlată de medicii veterinari Dan Grigore Meseșan și Alexandru Florin Cotuna) și Galinus SRL (administrată de Mariana Sava). Informația a fost confirmată de Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Maramureș.

 

Restricția a fost ridicată după inspecția fermelor aparținând celor două ferme zootehnice de găini ouătoare, și rezultatele examenelor de laborator a probelor de eșantioane (care au ișeit negative) de la respectivele ferme. În conformitate, a fost emis actul de stingere oficială a bolii la cele două firme din orașul maramureșean Seini.

 

Vă reamintim că începând din 13 ianuarie 2020, la cele fermele celor două ferme de găini outoare din Seini, ambele localizate pe platforma zootehnică din orașul maramureșean (unde sunt 9 firme care dețin ferme zootehnice comerciale, toate aflate pe lista ANSVSA cu producători care pot face schimburi intracomunitare), au fost impuse restricții economice și de mișcare a păsărilor. În primele zile de la confirmarea virusului gripei aviare la fermele Karin și Galinus au fost sacrificate și incinerate 41.461 de păsări, adică 59% din totalul găinilor de pe platforma zootehnică din Seini.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here