VERDICT – Începe modernizarea și extinderea Spitalului de Psihiatrie Cavnic: identitățile celor care execută lucrarea de 20,7 milioane de lei

0
932
Spitalul de Psihiatrie Cavnic

INVESTIȚIE – SPITAL CAVNIC. Compania Națională de Investiții (CNI) SA, firma statului din subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale, a atribuit, luni, 22 mai 2023, contractul care vizează proiectare și execuție a proiectului de reabilitare, modernizare și extindere a Spitalului de Psihiatrie din orașul maramureșean Cavnic. Investiția va fi de 20,7 milioane de lei (exact: 20.712.987,70 lei, sumă care include TVA), iar câștigătorul licitației a fost desemnată asocierea de firme Nord Antreprenor SRL (lider) & Rozini SRL & Rom Liant Construct SRL.

 

Asocierea desemnată câștigătoare a licitației (au fost 3 ofertanți, două oferte fiind declarate de comisia de licitație ca fiind conforme) s-a angajat să finalizeze obiectivul cu 6% sub estimarea maximă a organizatorului licitației (CNI) – prețul a avut o pondere procentuală de 75% în decizia finală.

 

Cine sunt câștigătorii
• Nord Antreprenor SRL, liderul asocierii câștigătoare, este o firmă înregistrată în Cicârlău și controlată de Silviu Lucian Pop (unic asociat din octombrie 2021 – până atunci a fost în proprietatea lui Vasile Adrian Dobrican), care mai deține firma TCM Nord SRL (înregistrată tot în Cicârlău, cu același obiect de activitate ca și Nord Antreprenor, lucrări de construcții a clădirilor, și trecută în perioada 2016-2020 printr-o insolvență soluționată cu bine), precum și  o participație de 25% într-o firmă nouă, Wiren Livada 500MW SRL București, care are ca obiect de activitate lucrări de construcție a liniilor de distribuție a energiei electrice și de telecomunicații.
La finalul anului 2021, Nord Antreprenor a raportat o cifră de afaceri de aproape 9 milioane de lei (record în istoria economică a firmei) și un profit net de doar 34.000 lei realizat cu 47 de angajați. A executat mai multe lucrări publice în Maramureș.
• Rozini SRL este o firmă înregistrată în Brașov, specializată în activități de inginerie și consultanță tehnică legată de acestea și controlată de inginerul structurist Lucian Rozorea, originar din Făgăraș. În 2021 a raportat o cifră de afaceri de 846.533 lei și un profit net de 104.361 lei realizat cu 6 angajați.
• Rom Liant Construct SRL este o firmă înregistrată în Baia Mare, specializată în construcții clădiri și controlată de Ștefan Dumitru Morar (59 de ani, originar din Cluj-Napoca, deține 80% din părțile sociale, asociat minoritar este Petre Ciurel, 51 de ani, originar din Șimian – jud. Mehedinți, 20%). În 2021 a raportat o cifră de afaceri de 8,27 milioane de lei și un profit net de 317.657 lei.

Ce prevede investiția

 

Acesta este cel mai important proiect din sistemul de sănătate din orașul Cavnic, lucrările presupunând reabilitarea totală a spitalului, dotarea la standarde europene (ascensoare noi, mobilier, aparatură medicală etc.), modernizarea rețelelor de distribuție a utilităților și extinderea clădirii cu încă un etaj.

 

În urma extinderii, la noul etaj va fi mutată Secția Îngrijiri paleative, care acum are 10 paturi contractate cu CAS și urmează să fie extinsă la 28 de paturi (inițial, cele 18 paturi suplimentare vor funcționa în regim privat, necontractate cu CAS, ceea ce înseamnă că beneficiarii vor plăti integral costurile, a precizat, pentru 2mnews, managerul spitalului din Cavnic, Marius Mărginean).

 

În acest moment, Spitalul de Psihiatrie din Cavnic are 59 de paturi la secția Psihiatrie, 21 paturi la compartimentul Medicină internă și 10 paturi la compartimentul Îngrijiri paleative.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here