CORONAVIRUS – Evoluția în ultimele 24 de ore în județul Maramureș (surse oficiale): numărul celor infectați stagnează la 49 de persoane

0
965

COVID-19. Informații oficiale (Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș), luni, 13 aprilie 2020, ora 13.00: în ultimele 24 de ore, în județul Maramureș numărul persoanelor infectate (confirmate pozitiv la testare) cu coronavirus a stagnat la 49 de persoane. Au fost declarate vindecate 7 persoane. În ultimele 24 de ore, la nivel național s-au făcut 4.876 de teste, cu 1.820 mai multe decât în ziua precedentă (numărul total al testelor făcute în România de la de la începutul pandemiei este de 67.204).

 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, în județul Maramureș numărul celor aflați în izolare la domiciliu a scăzut cu 180 de persoane (de la 1.478 la 1.298 de persoane, statistică ce include și membri familiei – până acum au ieșit din izolare la domiciliu peste 4.300 de persoane).

 

Conform datelor centralizate de CJCCI Maramureș, în cele 43 de centre de carantină instituționalizată din județ se află cu 38 de persoane mai puțin (de la 899 la 861 de persoane – aceste persoane au revenit în țară din state din zonă de risc roșie, până acum, au ieșit din carantinare peste 350 de persoane din județ). O persoană depistată că nu a respectat măsura de izolare la domiciliu a fost amendată și introdusă în carantină instituționalizată, fiind obligată să suporte plata cheltuielilor aferente.

 

Forțele de ordine din Maramureș (polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și militari) au executat, în ultimele 24 de ore, 98 misiuni, printre care combaterea criminalității economice, verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu/carantinare de către persoanele aflate în evidențe (au fost verificate peste 802 persoane).

 

În urma acestor misiuni, s-au aplicat 152 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 323.950 lei (în 124 de cazuri fiind vorba despre persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței/gospodăriei, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020) și au fost confircate bunuri în valoare de 1.316 lei.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here