TROFEU – Academica Recea a câștigat faza județeană a Cupei României, după o finală cu Avântul Bârsana, decisă după prelungiri și lovituri de la 11 metri

0
510

FOTBAL – CUPA ROMÂNIEI MARAMUREȘ. Miercuri, 24 mai 2023, pe Stadionul Municipal “Solovan” din Sighetu Marmaţiei, în finala Cupei României la fotbal – județul Maramureș, Academica Recea a învins Avantul Bârsana, după prelungiri și lovituri de departajare, cu 3-6 (2-1, 2-2, 2-2, 2-2).

 

Cele două echipe, câștigătoarele seriilor Nord, respectiv Sud din Liga a IV-a Maramureș (urmează să dispute semifinalele, tur-retur, cu ocupantele locului 2 din seria opusă, învingătoarele jucând apoi pentru titlul de campioană județeană și pentru barajul de accedere în Liga a III-a), și-au disputat nu doar trofeul județean, ci și calificarea în faza regională (reprezentantele celor 42 de județe vor fi împărțite în 7 zone, cu câte două grupe de 3 echipe fiecare zonă, cele 7 câștigătoare regionale urmând să se califice în turul 1 național al competiției, fază în care vor intra și 69 de echipe din Liga a III-a).

 

Echipa din Bârsana, mai experimentată, a deschis scorul încă în min. 10 și în min. 27 s-a distanțat pe tabela de marcaj, conducând cu 2-0 după mai puțin de o jumătate de oră. Cei din Recea au redus din handicap în min. 39, din penalty, reușind să egaleze la începutul celei de-a doua reprize (în min. 52) și, cu un moral mai bun, fiind echipa care a revenit, chiar au reclamat o lovitură de la 11 metri în min. 70, însă centralul partidei, Cristian Codrea, a acordat cartonaș roșu atacantului de la Academica, pentru simulare. Timpul regulamentar de joc s-a încheiat nedecis, 2-2.

 

Nici în cele două reprize de prelungiri nu s-a schimbat nimic pe tabela de marcaj, așadar finala fazei județene a Cupei României s-a decis la loteria penalty-urilor. Echipa mai sigură s-a dovedit a fi Academica Recea, care s-a impus marcând 4 lovituri de la 11 metri, față de una singură, Avântul Bârsana.

 

Câștigătoarea fazei județene a Cupei României: Academica Recea.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here