VERDICT – Contractul de 6 milioane de euro pentru modernizarea străzilor din comuna maramureșeană Giulești a fost atribuit: află cine e constructorul

0
1229

INVESTIȚIE – LUCRĂRI. Modernizarea a circa 22 de kilometri de străzi din comuna maramureșeană Giulești va fi realizată de compania de construcții din Baia Mare Prof Con Invest SRL, care a câștigat licitația organizată de administrația publică locală cu suma de peste 5,8 milioane de euro (exact: 5.869.785 euro, sumă convertită în moneda unică europeană).

 

Firma băimăreană Prof Con Invest SRL a fost fondată în 2016, iar în 2020 (anul celei mai recente raportări oficializate) a raportat o cifră de afaceri de 30,8 milioane de lei și un profit net de 107.000 lei, realizat cu 15 angajați. Societatea de construcții este controlată de Ion Tomoiagă (44 de ani, originar din Vișeu de Sus – deține 90% din părțile sociale) – procentele minoritare (10%) sunt deținute de Gheorghe Tomoiagă. Până în 2020, firma a activat în Cluj, din respectivul an fiind “importată” în Baia Mare.

 

Contractul prevede lucrări de modernizare a structurii rutiere, de asigurare a siguranței circulației și de colectare și evacuare dirijată a apelor pluviale pe o lungime totală de 21,95 kilometri. În contul banilor, firma executantă trebuie să întocmească toate documentațiile tehnice necesare pentru obținerea avizelor/acordurilor/ autorizațiilor, să facă poriectul tehnic și să realizeaze efectiv lucrările.

 

Contractul (care a avut o valoare totală estimată de autoritatea publică de 29,65 milioane lei + TVA) a fost atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate – preț (unde prețul a avut o pondere în decizie de 60%) și trebuie finalizat în maximum 26 de luni (2 ani și 2 luni). Firma băimăreană nu este la primul contract în Giulești, mai efectuând până acum reabilitarea unui pod și lucrări la rețeaua de apă-canal.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here