APEL – Fostul consilier județean Nicolae Mișulec, etnic ucrainean, cere forului administrativ din Maramureș să ajute financiar Zakarpatia şi Ivano Frankivsk, regiuni înfrățite

1
449
Nicolae Mișulec

ÎN SPRIJINUL UCRAINENILOR. Fostul consilier județean Nicolae Mișulec, cetățean român de etnie ucraineană, a făcut un apel public către conducerea forului administrativ a  județului Maramureș, cerându-i să sprijine și financiar Zakarpatia şi Ivano Frankivsk, regiuni înfrățite cu Maramureșul.

 

“Acum, când frații noștri de peste Tisa trec prin momente pe care puțini și le-ar fi imaginat posibile în mileniul III, cer Consiliului Județean Maramureș, conducerii și consilierilor aleși, să aprobe cât mai urgent posibil alocarea unor sume de bani pentru sprijinirea regiunilor ucrainene cu care suntem înfrățiți, Zakarpatia şi Ivano Frankivsk.

 

Știu că trecem și noi, la rândul nostru, prin dificultăți financiare, însă acestea sunt mult mai puțin apăsătoare decât nevoia pe care o au frații noștri ucraineni, atacați militar de una dintre cele mai mari puteri armate din lume, Rusia lui Putin. Oamenii în nevoie trebuie ajutați atunci când au nevoie, nu atunci când consideri că poți. Iar ucrainenii au nevoie să fie ajutați acum.

 

Am apreciat și salut decizia administrației județene de a aloca 5 milioane de lei pentru gestionarea problemei refugiaților, însă consider că acest județ poate găsi și resursele financiare imediate de a sprijini financiar regiunile cu care ne-am înfrățit și care acum sunt într-un plin război și într-un real pericol, cu multe nevoi. Dumnezeu să ajute poporul ucrainean și pe frații noștri din Zakarpatia şi Ivano Frankivsk!”, a precizat, pentru 2mnews, Nicolae Mișulec.

 

Județul Maramureș este înfrățit cu regiunile ucrainene Ivano-Frankivsk din 29 martie 2008 și Transcarpatia/Zakarpatia din 12 mai 2018.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Ajutati oamenii! Nu sint vinovati pentru mizeriile asa zisilor conducatori temporari. Dar vreau sa vad o cerere similara/solicitare si pt carti in limba romana pt romanii din ukraina ! 1 milion de romani avem acolo ! Treziti va !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here