VICTORIE – Blitzkrieg sportiv: Explorări Baia Mare învinge la Timișoara în doar 61 de minute și își consolidează locul 7 în Liga națională

0
188

LIGA NAȚIONALĂ – VOLEI. Sâmbătă, 26 februarie 2022, în Sala de Sport a Universității de Vest din Timișoara, în meci contând pentru etapa a 20-a a Ligii naționale de volei masculin (Divizia A1), CSU UV Timișoara a pierdut, cu 0-3 (18-25, 15-25, 19-25), cu Știința Explorări Baia Mare.

 

Meciul, arbitrat de clujenii Nicolae Cristea (principal) și Lucian Husa și disputat în prezența a vreo 40 de spectatori, a opus echipele de pe locul 12 (UV Timișoara) vs. locul 7 (Explorări Baia Mare) și a pornit cu echipa oaspete în postură de favorită (ultimele 11 partide dintre cele două echipe au fost câștigate de Explorări, una singură cu 3-1, restul cu 3-0), gazdele reușind să acumuleze doar 2 puncte în această ediție de campionat. Și băimărenii și-au respectat statutul de favoriți, câștigând în minim de seturi după doar o oră și un minut de joc efectiv.

 

Dacă primele două seturi s-au jucat după un scenariu similar, cu Explorări în postura de conducătoare autoritară a jocului și gazdele alergând doar după reducerea avantajului de pe tabela de marcaj, în setul 3 gazdele chiar au încercat să-și depășească condiția sportivă și au mers cap la cap cu formația băimăreană până spre final: 19-19. Apoi, însă, Explorări a apăsat pedala de accelerație ca și cum i-ar fi așteptat un tren în gară și le era teamă să nu-l piardă și au punctat de 6 ori consecutiv, încheind partida.

 

În urma victoriei, Explorări își păstrează locul 7 în clasamentul Ligii naționale (sincer, e greu și să urce și să coboare), cu 27 de puncte. În etapa următoare, a 21-a, care se va disputa miercuri, 2 martie 2022, Explorări joacă la Baia Mare cu Rapid București (locul 10), un meci pe care, în mod normal, ar trebui să-l câștige fără emoții.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here