GEST – Senatorul Dan Ivan pune la dispoziția refugiaților ucraineni spațiile de la birourile parlamentare

0
362
Dan Ivan

ÎN SPRIJINUL UCRAINENILOR. Zguduită de războiul început în urmă cu câteva zile, Ucraina este nevoită acum să facă față unui exod fără precedent. Zeci de mii de refugiați așteaptă la granițele țării, în speranța găsirii unui adăpost sigur. Vizată de valurile de imigranți, România este doar parțial pregătită să le facă față. Este nevoie de o mobilizare generală, spune senatorul USR Dan Ivan, pentru a trece cu bine peste această criză umanitară. Demnitarul maramureșean vine în sprijinul refugiaților, punând la dispoziție biroul parlamentar pe care îl deține în Sighetu Marmației și totodată pregatește și celelalte birouri parlamentare pe care le folosește.

 

“De trei zile suntem martorii celei mai mari tragedii după Al Doilea Război Mondial. Empatia și solidaritatea noastră ca popor trebuie din nou manifestată prin ajutorul pe care îl oferim vecinilor ucraineni. Toată țara, de la oamenii de rând, la oameni politici, se mobilizează pentru a pune la dispoziția refugiaților spații de găzduire, hrană, apă, haine curate, paturi și toate lucrurile de care aceștia aveau nevoie, de la nou-născuți, până la vârstnici.

 

În acest sens, am decis să pun la dispoziția autorităților sau a ONG-urilor care se implică în aceste zile în sprijinul refugiaților din Ucraina, biroul parlamentar din Sighetu Marmației. Este un spațiu format din două încăperi, fără ușă între ele, dotat cu centrală pe gaz și grup sanitar propriu (toaletă și chiuvetă).

 

Spațiul poate fi utiluzat pentru cazare, după o utilare cu saltele sau paturi de campanie sau pentru depozitare de produse perisabile într-un stoc tampon la îndemână, având în vedere că se află la aproximativ 1,8 km de punctul de trecere al frontierei spre Ucraina.

 

De asemenea, în măsura în care va fi necesar pe viitor, voi pune la dispoziție în același scop și birourile parlamentare din Borșa și Baia Mare.

 

Este o situație specială, ce necesită măsuri de acest gen. Cred că este de datoria noastră, a fiecăruia, să ajutăm, cu ceea ce putem. Și acest ajutor trebuie să vină acum, când confrații de peste Tisa au mai mare nevoie”, a precizat senatorul USR Dan Ivan, pe pagina sa de Facebook.

 

În prezent, granițele țării sunt luate cu asalt, mii de mame cu copii în cărucioare și bărbați cărând valize așteaptă să intre în județele din nordul României. Unul dintre cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei este cel de la Sighetu Marmației, în condițiile în care armata rusă a deschis focul la mai puțin de 200 km distanță, ținta vizată fiind un aeroport din regiunea Ivano Frankivsk, bombardat în urmă cu două zile. Cozile de așteptare la vama se întind pe mai mulți kilometri, însă autoritățile ucrainene permit ieșirea din țară doar femeilor, copiilor și cetățenilor străini, odată cu intrarea în vigoare a legii marțiale.

 

Biroul parlamentar al senatorului Dan Ivan



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here