AU CÂȘTIGAT – Explorări se impune la Baia Mare în fața Unirii Dej, într-un meci important pentru accederea în play-off: băimărenii se mențin pe locul 7

0
229

LIGA NAȚIONALĂ – VOLEI MASCULIN. Sâmbătă, 18 februarie 2023, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 18-a a Ligii Naționale (Divizia A1) de volei masculin, Explorări Baia Mare s-a impus, cu 3-1 (25-18, 17-25, 25-23, 25-20), în fața echipei Unirea Dej. Partida, arbitrată de bucureștenii Bogdan Stoica (principal) și Mihai Coman (secund), a opus echipele clasate înaintea acestei etape pe locurile 7 (Baia Mare) și 8 (Dej), distanțate de un singur punct, fiind una extrem de importantă pentru calificarea în play-off.

 

Știința Explorări a pornit din postura de favorită, nu doar prin prisma clasamentului și a faptului că s-a impus și în tur, la Dej, cu 3-2, ci și prin prisma ultimelor rezultate înregistrate în prima divizie valorică din volei masculin românesc și a formei trăgătorilor Cheagă și Tarța (locul 1 și locul 3 în clasamentul național al jucătorilor care au realizat cele mai multe puncte).

 

Băimărenii s-au impus după o oră și 35 de minute de joc efectiv cu 3-1, la capătul unui meci nu doar echilibrat, ci și disputat, în care oaspeții s-au agățat de orice minge, au reușit să se mențină mai mereu în apropierea gazdelor, acestea fiind însă mai lucide și incisive pe finalul seturilor adjudecate.

 

Ca un argument al echilibrului din partidă, iată statistica principalilor parametri tehnici (Explorări – Unirea): 50-48 atacuri decisive; ași (puncte direct din serviciu) 5-6, blocaj decisiv 9-7; puncte pe greșeala adversarului 28-25.

 

Pentru Explorări au punctat Tarța (24 puncte), Cheagă (16 puncte), Dragomir (11 puncte), Hepburn (5 puncte), Aldea (4 puncte), Silvășan-Pașca și Taboada (câte 2 puncte). De la oaspeți s-au remarcat Grigoraș și Suson (câte 14 puncte – Suson este și antrenorul secund al echipei dejene), Micu (12) și Simoes Rosa Santana (11).

 

În urma acestei partide, Tarța a urcat pe locul 1 în topul național al jucătorilor cu cele mai multe puncte realizate (cu 243 puncte), iar Cheagă a coborât pe locul 2 (cu 241 puncte). De asemenea, Explorări și-a păstrat locul 7 în clasament, având acum 25 de puncte, cu patru etape înaintea finalului sezonului regular. În etapa următoare, a 19-a, Explorări joacă în deplasare, în 22 februarie, cu CSM Constanța (echipă care după meciul din această etapă va urca, cel mai probabil, pe  locul 8).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here