OBIECTIV – Cristian Niculescu-Țâgârlaș: Susținerea și implementarea modalităților eficiente de sprijinire a cetățenilor și a mediului de afaceri

0
182
Cistian Niculescu-Țâgârlaș, senator PNL de Maramureș

LEGI NOI DE SPRIJIN. În cadrul Senatului a continuat acțiunea de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii, în scopul continuității activității economice, fapt de natură să contribuie la stabilitatea socială necesară în perioada actuală. În acest context, în au fost votate două legi importante:

 

  • Proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 180/2022 pentru modificarea și completarea OUG nr. 99/2022 privind aprobarea schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus şi a componentelor acesteia: IMM Invest România, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Innovation şi Rural Invest (L833/2022).

 

Ca și efect, prin actul normativ aprobat se prelungește aplicarea schemei de ajutor de stat IMM Invest Plus până la data de 31 decembrie 2023, aspect important pentru continuitate în activitate, iar plafonul total al garanțiilor va crește de la 17,75 miliarde alocat în anul 2022 la 20,25 miliarde lei pentru 2023. Mai menționăm și faptul că  bugetul schemei de ajutor de stat se majorează de la 1,93 miliarde de lei la peste 2,881 miliarde de lei,fiind posibil ca  numărul maxim de beneficiari estimați să crească de la 24.786, la 26.708 IMM-uri.

 

  • Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală (L766/2022) având ca obiect de reglementare completarea Codului de procedura fiscală.

 

Soluțiile propuse au ca scop stabilirea unei modalități speciale de stingere a creanțelor contribuabilului care au obligații restante, curente și/sau viitoare, indiferent dacă acestea sunt sau nu administrate de aceeași autoritate publică, în situația în care contribuabilul deține creanțe certe, lichide și exigibile asupra bugetelor locale (stabilite prin hotărâri judecătorești definitive) iar acesta optează pentru stingerea creanțelor deținute cu obligații față de bugetul de stat.

 

Am susținut cele două proiecte încă din faza discuțiilor în Comisia Juridică a Senatului dar și în plen pentru că mediul de afaceri are nevoie de sprijin efectiv și real. Dacă activitatea antreprenorială funcționează bine, generând creștere economică, atunci și bugetul se va putea baza pe mai multe resurse, fonduri prin intermediul cărora vom putea finanța proiecte ce vor aduce bunăstare pentru toți cetățenii, a explicat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României.

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-Țâgârlaș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here