URMĂRILE CONTROALELOR – Directorul executiv AJPIS Maramureș, Ovidiu Marius Morar, a fost suspendat din funcție din ordinul premierului Ciolacu

2
3001

SCANDALUL „AZILURILE GROAZEI”. Joi, 20 iulie 2023, în şedinţă de Guvern, prim-ministrul Marcel Ciolacu (PSD) i-a cerut noului ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu, suspendarea din funcţie a şefului Inspecţiei Muncii, dar şi a directorilor agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială (AJPIS) din județele cu cele mai multe cazuri negative evidențiate de controalele la centrele de îngrijire a bătrânilor, copii şi persoane cu dizabilităţi, printre care a fost nominalizat și județul Maramureș. Ceea ce s-a făcut la foc automat: împotriva directorilor AJPIS din respectivele județe, inclusiv Maramureș, s-a dispus cercetarea administrativă, pe timpul derulării acesteia fiind suspendați din funcție (nici nu vor mai fi repuși pe funcție, c-așa-i ordinul politic).

 

În fruntea AJPIS Maramureș este, de peste 11 ani, Ovidiu Marius Morar (foto mic stânga și foto mare sus – medalion, 60 de ani), acesta fiind numit politic (PNL) în funcție în aprilie 2012, deși este de profesie inginer geolog. Anterior numirii sale în vârful AJPIS Maramureș, Morar a fost director general la firma de servicii geologice, miniere și de foraj Cuarț-IPEG Maramureș (1997-2001), Direcția de Muncă și Protecție Socială Maramureș (2006-2009) și consilier la Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) Baia Mare (2009-2011) – în puținele perioadele lipsă din acest CV fiind angajat în diverse firme private de prospecțiuni și explorari geologice, în meseria sa de bază.

 

De asemenea, secretarul de stat Bogdan Despescu la dispus deja controale la mai multe inspectoratele de poliţie judeţene (IPJ), printre care și la cel din Maramureş, iar Ciolacu le-a cerut președinților consiliilor judeţene din județele cu probleme (printre care și Maramureș) să îi schimbe din funcție pe toți directorii direcţiilor generale de asistenţă socială (DGASPC), instituții aflate în subordinea acestora.

 

În această privință nu mai e cazul de noutăți, președintele Consiliului Județean Maramureș anunțând deja că va înlocui directorul executiv și directorul executiv adjunct al DGASPC Maramureș, respectiv pe Alina Coste-Mădăras și Doina Curteanu, 2mnews anunțând încă de miercuri, 19 iulie, numele noilor directori: Silviu Nicolae Ungur (director executiv) și Diana Gina Pop-Laar (director executiv adjunct) – primul fiind fostul prefect din perioada 2019-2021, a doua fiind șef Serviciu Juridic și Adopții al DGASPC Maramureș.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Ăștia pe viață îs numiți. Nu îi mai verifică nici Papa Pius. Stau acolo în birou, joacă un sudoku, leafa merge, secretara îi face cafeaua, mașină de serviciu, leafă de șef pe card achitată ca oricărui bugetar la minut, viață nene.

  2. Ce performante a avut dna Po Laar la adoptii? haideti sa fim transparenti si sa spunem adevarul, adoptiile fiind un punct vulnerabil al DGASPCMM de care se fac vinovate si cele doua directoare demise!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here