PROCESUL-ELASTIC: AL 12-LEA TERMEN ÎN APEL – O nouă amânare a apelului primarului Cherecheș, condamnat pe fond pentru luare de mită la 5 ani de închisoare

4
1640
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

IULIE 2016 – APRILIE 2023. Apelul declarat de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, în procesul de luare de mită în care a fost condamnat pe fond la 5 ani de închisoare, a primit o nouă amânare, completul de judecători ai Curții de Apel Cluj, format din Ancuța Pura și Georgiana Rodica Fărcaş-Hîngan, fixând următorul termen de judecată, al 12-lea de la începerea recursului (din 13 aprilie 2022), peste mai puțin de o lună, în 10 aprilie 2023.

 

Procesul pe fond, referitor la săvârșirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (două acte materiale), a fost judecat (la Tribunalul Cluj) din 5 iulie 2016 și până în 24 februarie 2022 (data sentinței), având o durată de aproape 6 ani (!).

 

În urma acestuia, Cherecheș a fost condamnat la 5 ani de închisoare, din care se scad circa 8 luni (perioadele petrecute în arest și apoi în închisoare, în stare de reținere și apoi de arest preventiv – între 26 aprilie și 10 august 2016 -, și cea petrecută în arest la domiciliu – 10 august – 22 decembrie 2016).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Ca e neprihanit, se stie. Nu mai e mult pana in iulie 2024. Hai cu amanarile pana cand se prescriu faptele. Eventual mai incolo cand amanarile devin penibile, trimiteti procesul la rejudecare. Bani sunt cacalau, ca nu degeaba avem cele mai scumpe luminite si cele mai ecologice buzi din univers!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here