UITAȚI DE RECEA! – În strategia fotbalului politizat, Cherecheș și Zetea au decis: Baia Mare în Liga a II-a, cu Butuza și Chivorchian în conducere

4
7163
Gabriel Zetea, Cosmin Butuza, Gheorghe Chivorchian, Cătălin Cherecheș

ARANJAMENTE ÎN FOTBALUL POLITIZAT. Toți iubitorii fotbalului din județ știu că urmează un baraj de promovare în Liga a II-a care va opune două echipe maramureșene, Fotbal Comuna Recea (situată pe locul 1 în seria a V-a a Ligii a III-a) și Minaur Baia Mare (situată pe locul 2, la 2 puncte distanță de lider). Scrierea de față vine ca o terapie în ajutorul celor cărora emoțiile le-ar putea cauza sănătății, dar și celor cuprinși de microbul pariurilor sportive, spunându-le pronosticul exact al calificării, așa cum a fost decis acesta în laboratorul politic al celor care susțin că controlează acest județ: fostul pesedist Cătălin Cherecheș (primarul municipiului Baia Mare, zis „Împăratul”) și șeful pesediștilor din județ, Gabriel Valer Zetea (zis „Gabi din cătunul Viile Apei”, sau „Îngerul”).

 

Sigur că e ilegal ce s-au înțeles ei, dar beneficiind de letargia organelor județene, spuneam, aceștia au convingerea că controlează întreg județul și că se întâmplă doar ce vor ei, când vor ei și cum vor ei. Așadar, să rispim emoțiile și să vă spunem de pe acum deznodământul, așa cum 2mnews a mai procedat în numeroase cazuri până acum (vezi multiplele rezultate anunțate anticipat, cu mult timp înaintea susținerii concursurilor de numire de șefi organizate de Consiliul Județean Maramureș, instituție controlată din toți bojocii de pesedistul Zetea).

 

Cosmin Butuza și Gheorghe Chivorchian

 

Barajul va fi câștigat de Minaur Baia Mare, care va promova în Liga a II-a. Așa au decis Cătălin Cherecheș + Gabriel Valer Zetea = love. Pentru ca și județul să finanțeze echipa de fotbal (Cherecheș angajând deja cheltuieli imense pentru cele două echipe de handbal ale clubului municipal), aceasta se va desprinde din clubul Minaur și își va schimba denumirea în FC Maramureș (marcă pe care a înregistrat-o la OSIM edilul Cherecheș și care a spus că o donează gratuit noii echipe).

 

Este un deja-vu, echipa de fotbal mai numindu-se așa în perioada 2010-2013 (FC Maramureș Universitar Baia Mare), când a fost urcată tot cu elevatorul politic și cu bani publici (la fel, ai municipiului și ai județului) din Liga a III-a în Liga a II-a, unde în primul sezon (2011-2012) a ocupat locul 11, iar în al doilea (2012-2013) a retrogradat în Liga a III-a și s-a desființat, ca și multe alte echipe ale căror strategii au fost coordonate de doctorul în economie și edil, Cătălin Cherecheș.

 

Pe lângă schimbarea denumirii și a sursei unice din finanțare a echipei de fotbal, s-a decis ca Zetea să-și numească “locotenentul” în fruntea noului club, respectiv pe finul său, fostul său director de cabinet și fost secretar de stat în Ministerul Sporturilor (2017-2019), pesedistul Cosmin Butuza. De asemenea, pentru că edilul, mai experimentat în privința jocurilor de culise din sport, vizează (ca și în 2010-2013, când au dus clubul la faliment și desființare) accederea în Liga I, l-a miruit în conducerea sportivă pe unul care “știe cum se face”… băcăuanul Gheorghe Chivorchian (65 de ani).

 

Chivorchian este fost secretar general al Federației Române de Fotbal (până în 20 iulie 2015, când a fost pus sub acuzare de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu) și acum e liber de contract după ce ultima echipă pe care a condus-o, Daco-Getica București, s-a retras din Liga a II-a în acest sezon, în plină desfășurare a competiției (că n-au mai dat bani finanțatorii publici ai echipei, cum se întâmplă mereu, fără excepție).

 

Chivorchian a fost președintele cluburilor Ceahlăul Piatra Neamț, FCM Bacău, FC Timișoara (2007-2011, funcție care i-a adus, în 2018, o pedeapsă de 3 ani și 10 luni de închisoare cu suspendare – în dosarul dosarul finanţării din banii Consiliului Judeţean Timiş din perioada 2008-2010 a lui Poli Timişoara, club deţinut de Marian Iancu) și Juventus București/Daco-Getica București (2016-2020, s-a retras din Liga a II-a în sezonul acesta, și-a schimbat denumirea în 2018 în urma scandalului cu posesoarea exclusivă a brandului, Juventus Torino).

 

Pe lângă cele două noutăți, în echipa administrativă de șefi a FC Maramureș vor fi păstrați cei aduși/ademeniți în iarnă: Tibor Selymes (director de imagine), Florin Darida (manager sportiv) și Romulus Buia (director tehnic – fostul antrenor tocmai a adversarei din barajul pentru promovare, lidera seriei Fotbal Comuna Recea).

 

Cum va fi convinsă Recea

 

În principal, cu bani, pentru că totul se rezumă la asta. Și cu promisiuni. Banii vor fi dați sub forma cumpărării de municipalitatea Băii Mari a unui teren care aparține comunei Recea, unde ar urma să se edifice un nou stadion (la granița dintre Baia Mare și Recea) pe care va juca viitoarea echipă FC Maramureș în Liga I (conform viselor/proiectului/strategiei lui Cherecheș și Zetea). Respectivul stadion ar urma să-l edifice statul (ca să nu se finanțeze investiția din banii municipiului și ai județului), prin Compania Națională de Investiții, fapt care ar urma să fie rezolvat de fostul secretar de stat Cosmin Butuza, a cărui funcție în club ar fi de nr. 1, însă doar pe partea administrativă.

 

Iar promisiunile se referă la faptul că o parte a jucătorilor buni de la Recea ar urma să fie cooptați în lotul noii echipe, care, vezi Doamne!, ar reprezenta județul, nu doar o comună sau un oraș. Adică haștag totul pentru Maramureș, vorba toxicului pentru județ, pesedistul Zetea.

 

Politic, o altă promisiune se referă la rezolvarea unei situații tensionate din comuna Recea, primarul Octavian Pavel urmând să fie protejat electoral prin anularea proiectului CJ Maramureș (controlat de Zetea) de edificare a gropii de deșeuri temporare proiectată în satul Lăpușel din comună, acest proiect urmând să fie sistat, iar deșeurile să fie rezolvate în alt fel. În limbajul lui Cherecheș, acesta este un business win-win (adică, din care toți cei implicați câștigă).

 

După ce în iarnă i-a transferat pe Cristian Bud și Paul Batin (foști componenți ai echipei din Baia Mare, jucători de Liga I), atrași cu salarii lunare de 3.000 de euro + plata cheltuielilor de cazare, dar și alți doi jucători care au jucat din Liga Națională (mijlocașul stânga Cristian Iulian Onțel – care a debutat în Liga I, la FCSB, în mandatul actualului selecționer al naționalei, Mirel Rădoi – și fundașul Claudiu Pamfile, de la Hermannstadt Sibiu), Minaur Baia Mare a început deja antrenamentele. Recea, nu.

 

Acestea sunt considerentele/argumentele (din spatele ușilor închise), pentru care vă sugerăm să pariați la barajul de promovare pe Minaur Baia Mare, rezultatul fiind atât de simplu de anticipat.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Vai de el ftbal! Se rasuceste in mormant Mircea Sasu, Mateianu si Lucica Balan! Cand isi baga Kake nasul cel mult prea plin de praf iese un kkt mare asemeni handbalului! Incep sa urasc fotbalul!

    • N am avut nervi sa citesc tot articolul..cat scandal pt 2 echipe amărâte.. Ca se implica politicul etc.. Dar cum explica autorul ce se întâmplă la cam București, care are bugete de milioane de euro din banii primăriei.. Acolo nu e implicat și politicul? Aaa, aia nu i treaba nostra ca nu i în MM.. M am saturat de jurnaliști care singurul lor scop în viata e sa distrugă sau defaimeze.. Cherecheș are multe bube în cap dar e singurul care mai încearcă ceva în județul asta.. Restul îs povesti..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here