ȘI-AU RESPECTAT STATUTUL – Minaur Baia Mare a învins la Făgăraș echipa locală de ligă secundă cu o diferență covârșitoare și s-a calificat în turul II al Cupei României

0
748

HANDBAL FEMININ – CUPA ROMÂNIEI. Sâmbătă, 6 ianuarie 2024, în Sala Radu Negru din Făgăraș, în meci contând pentru turul 1 al Cupei României la handbal feminin, CSM Făgăraș a pierdut, cu 16-37 (7-19), partida cu Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul Marian Babău (București) & Alexandru Roibu (Ploiești), a opus o echipă din liga secundă (Făgăraș, clasată în Seria B a Diviziei A pe locul 5 din 7 echipe) unei echipe de liga I (Minaur, clasată în Liga Națională pe locul 9 din 14 echipe). Logic, Minaur a pornit din postura de favorită certă, diferența de valoare & finanțare dintre cele două loturi fiind uriașă.

 

Gazdele au ajuns în turul 1 al competiției după ce a trecut în turul preliminar, pe teren propriu, de CSU Neptun Constanța (locul 5 în Seria A a diviziei secunde) cu 37-35 (19-20). Minaur a încercat să programeze meciul în devans, între Crăciun și Anul Nou, însă până la urmă acesta s-a disputat conform programării inițiale a FRH.

 

Băimărencele au dominat jocul cu modesta adversară, punând în primul sfert 6 goluri diferență pe tabela de marcaj (min. 15, 4-10) și încheind prima repriză cu un avantaj confortabil: 7-19. În min. 37 tabela de marcaj din sala din Făgăraș indica un scor care scutește de orice comentarii: 7-25 (gazdele au marcat primul gol din repriza a doua abia după 8 minute).

 

Al treilea sfert s-a încheiat cu 12-28 (min. 45), băimărencele luând piciorul de pe accelerație (săptămâna viitoare încep meciurile din Liga națională, în 13 ianuarie 2024, Minaur joacă la Baia Mare cu mai bine clasata SCM Craiova). Cu portarul Amra Panzic care și-a luat rolul în serios apărând mai bine de jumătate din șuturile (puține) trase pe poartă de gazde (de la care doar Opriș și-a mai asumat atacurile) și cu extrema dreapta Dijana Ujkic în rol de principală marcatoare, Minaur s-a impus scontat cu o diferență covârșitoare (21 de goluri): 16-37 (7-19).

 

Pentru Minaur au marcat: Ujkic (7 goluri), Cazanga (5 goluri), Lundback, Pavlovic, Borș și Tănăsie (câte 4 goluri), Gomes Da Costa, Romaniuc, Țîrle și Spugnini Santome (câte 2 goluri), Danciu (1 gol). Doar două jucătoare de câmp (Vukajlovic și Popescu nu și-au trecut numele pe lista marcatoarelor). Portarii: Panzic 8 intervenții salvatoare (procentaj 53,33%), Mihiș 5 intervenții salvatoare (procentaj 35,71%).

 

De la oaspete s-au remarcat portarul Țurcanu (9 intervenții salvatoare – procentaj 29,03%) și Opriș (9 goluri – din 23 de șuturi; 80% din șuturile gazdelor au fost trase de Opriș, practic nu își asuma nimeni în afară de ea responsabilitatea). Minaur Baia Mare s-a calificat în turul II (optimi) al Cupei României.

 

Iată rezultatele complete din turul I al Cupei României la handbal feminin:

 

  • CSM Roman – HC Zalău: 20-25
  • CSU Universitatea de Vest Timișoara – SCM Universitatea Craiova: 17-31
  • ACS Liviu Rebreanu Turda – CS Măgura Cisnădie: 25-35
  • CSM Făgăraș – CS Minaur Baia Mare: 16-37
  • ACS Unirea Dobroești – CSU Știința București: 22-33
  • ACS Spartac București – CSM Bacău: 23-36
  • CS Activ Prahova Ploiești – CS Dacia Mioveni 2012: 20-28
  • CS U. Cluj-Napoca – CSM Corona Brașov: 28-37
  • CSM Deva – SCM Râmnicu Vâlcea: 32-33
  • CSM Iași 2020 – CSM Slatina: 24-34
  • CSM Unirea Slobozia – SCM Gloria Buzău: 24-38.

 

* Foto generică: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here