INVESTIȚIE – CFR investește peste 5 milioane de lei pentru modernizarea căii ferate de la Satulung, pentru a evita introducerea a noi restricții de viteză

0
4480

LUCRĂRI LA CALEA FERATĂ DIN SATULUNG. CFR SA, prin sucursala regională CF Cluj, a introdus în licitație un contract de peste 5 milioane de lei (exact: 5.166.237 lei, sumă care include TVA) pentru modernizarea căii ferate din Stația Satulung pe Someș (din comuna maramureșeană Satulung), pentru a evita introducerea a noi restricții de viteză.

 

Lucrările, care au termen de finalizare 8 luni (240 de zile) de la ordinul de începere, cuprind în principal înlocuirea a 4 aparate de cale din stația Satulung pe Someș (aparatele de cale sunt instalațiile care asigură ramificarea şi încrucișarea la nivel a liniilor de cale ferată, permițând vehiculelor feroviare să treacă de pe o linie pe alta sau să traverseze o linie – vezi foto mic). Noile aparate de cale vor fi montate pe traverse din beton.

 

De asemenea, contractul prevede înlocuirea a 400 de traverse din beton cu traverse din beton cu prindere elastică, precum și montarea a 16 cupoane de tranziție și a 4 aparate automate de ungere a șinei. Contractul, care va fi atribuit pe criteriul Prețul cel mai mic, are termen de depunere a ofertelor în 19 februarie 2024 și va fi semnat cu clauză suspensivă, pentru că încă nu a fost adoptat bugetul pe 2024 (semnarea contractului de lucrări se va face numai după alocarea creditelor bugetare).

 

Investiția a fost prezentată de CFR ca fiind stringentă, în caz contrar neputând fi evitate introducerea restricțiilor de viteză peste aparatele de cale care nu mai corespund standardelor de siguranță.

 

* Foto: @clubferoviar.ro

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here