PERFORMANȚĂ – Medalii de argint și bronz pentru doi elevi maramureșeni, la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară

0
200

OLIMPICI. Echipa României a obţinut opt medalii (trei de aur – dintre care una cu punctaj maxim  -, patru de argint şi una de bronz) şi locul I în clasamentul pe națiuni la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada – Iakuţia (Republica Saha/Federaţia Rusă), desfăşurată în perioada 8-14 iulie.

 

Elevii din echipa naţională a României au fost premiaţi la toate cele patru discipline din concurs: chimie, matematică, informatică şi fizică. Din lotul național (coordonat și însoțit de Dumitru-Flavius Boian, profesor la Colegiul Național „Spiru Haret” din Târgu Jiu) au făcut parte și doi elevi ai Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare, ambii câștigând medalii.

 

Astfel, Emeric Claudiu Ardelean (elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”) a obținut medalia de argint la chimie, iar Darius Lazea (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”) a obținut medalia de bronz la matematică.

 

Celelalte șase medalii ale României au fost obținute de: Antonia Alma Ghiţă şi Eduard-Florin Burlacu (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalii de aur la fizică; Matei Tinca (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) – medalie de aur cu punctaj maxim la informatică; Mircea Danciu (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de argint la informatică; Eugen Marian Piron (Colegiul Naţional „B.P. Haşdeu” din Buzău) – medalie de argint la chimie; Diana Ţolu (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de argint a matematică.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here