FAPT – S-a semnat contractul de peste 2 milioane de lei pentru sistemul “Big Brother de Baia Mare”: 169 de camere video conectate la un terminal de monitorizare

6
10003

MONITORIZARE VIDEO BAIA MARE. În ultima zi a lunii trecute, administrația publică din municipiul Baia Mare a semnat un contract în valoare de peste 2,1 milioane de lei (exact: 2.113.517,89 lei, sumă care cuprinde TVA și care este echivalentă cu circa 427.000 euro) cu operatorul de telecomunicații mobile Vodafone România SA, subsidiara națională a holdingului Vodafone. Contractul prevede realizarea unui sistem de monitorizare video în municipiul Baia Mare, care va include 169 de camere video pentru supravegherea traficului și a domeniului public, conectate la un terminal de monitorizare care va fi instalat la sediul Poliției Locale Baia Mare.

 

Investiția va fi finanțată în cea mai mare parte din fonduri ale Uniunii Europene, printr-un program de Cooperare Teritorială Transfrontalieră din cadrul POC România-Ucraina. Pentru cei peste 2,1 milioane de lei, Vodafone (căreia i se dă posibilitatea de a subcontracta lucrarea) trebuie să instaleze în 35 de locații din municipiu 169 de camere video cu circuit închis, să instaleze echipamentele necesare pentru stocarea imaginilor video și monitorizarea acestora, să pregătească personalul care va deservi sistemul de monitorizare video și să ofere mentenanță pe perioada garanției de bună execuție.

 

Pentru a câștiga contractul, care a fost atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate – preț (unde prețul a avut o pondere în decizia finală de 80%, iar garanția lucrării și termenul de intervenție în garanție de câte 10%), Vodafone a sublicitat cu 22% valoarea maximă estimată de Primăria Baia Mare. Contractul trebuie finalizat/recepționat în 12 luni.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

6 COMENTARII

  1. Inca un proiect cu fonduri europene care nu folosește la nimic decât la urmărirea cetățenilor. Trebuie sa fi prost sa te bucuri de un asemenea proiect. Hai sictir ! Proiectele UE sunt fix egal cu M.U.E.

  2. Ce rezoluție vor avea videocamere? Probabil mica, ca sa fie mai ieftine pt. constructor, iar când vei vrea sa mărești imaginea pt. identificarea infractorului, vei vedea zerobarat.

  3. Deci,,,,, să vedem de unde mai scot personal pentru supravegherea video, mai ales că nu avem un număr suficient de polițiști și așa. Mai apoi, poliția vede și atât, dacă vor fi ouse oe Craica, Pirită, Cuprom ce o să facă? Acum o lună unui autobuz de la o firmă privată care transporta muncitori i-a fost spart un geam în timp ce se deplasa cu muncitorii in el de niște rromi care bineînțeles că au fugit. Camerele îi înregistrează,,,, să zicem că ii identifică poliția și mai apoi ce urmează?…Proprietarul își ia banii de la rromi?…Nu prea cred, degeaba avem sisteme de supraveghere dacă nu avem pedepse și nu se respectă legea și sancțiunile.

  4. Buna ziua,

    aveti o gresala in prima propozitie:

    „În ultima zi a lunii trecute, administrația publică din municipiul Baia Mare a semnat un contract în valoare de peste 2,1 milioane de lei (exact: 2.113.517,89 lei, sumă care cuprinde TVA și care este echivalentă cu circa 427.000 euro) cu operator de telecomunicații mobile Vodafone România SA, subsidiara națională a holdingului Vodafone.”

    […] a semnat un contract în valoare de peste 2,1 milioane de lei […] cu operator de telecomunicații […] <– cu operatorul ati vrut sa scrieti?

    O zi buna,

    Dan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here