INVESTIȚIE – Contract de peste 1 milion de euro pentru reabilitarea sistemului de încălzire de la Spitalul Municipal Sighetu Marmației

0
419
Spitalul Municipal Sighetu Marmației

SPITALUL MUNICIPAL SIGHETU MARMAȚIEI. Primăria Sighetu Marmației a scos la licitație un contract a cărui valoare a estimat-o la peste 5,5 milioane de lei (exact: 5.513.886,42 lei, sumă care cuprinde TVA și care este echivalentă cu peste 1,1 milioane de euro), contract care vizează proiectarea și execuția reabilitării sistemului de încălzire de la Spitalul Municipal. Finanțarea investiției este acoperită de la bugetul local și dintr-un grant norvegian (Innovation Norway). Lucrările trebuie finalizate în 14 luni și presupun toate fazele, de la proiectare și până la execuție

 

Spitalul Municipal Sighetu Marmației (localizat pe strada Avram Iancu nr. 22, pe o suprafață de aproape 8 hectare) este un spital vechi, de tip pavilionar, compus din 25 de clădiri, majoritatea construite în perioada 1892-1930 (doar 7 sunt edificate după 1950). În principal, lucrările vizează reducerea consumului de energie la 605 MWh/an, ceea ce ar însemna o economie anuală la plata energiei de peste o jumătate de milion de lei/an.

 

În principal, lucrările prevăd înlocuirea rețelelor de conducte, achiziția și punerea în funcțiune a unei centrale de cogenerare cu turbine pe gaz (pentru producerea energiei electrice și termice) – Studiul de Fezabilitate a fost elaborat de sereleul clujean Servelect. Contractul, pentru care sunt așteptate oferte până în 1 iulie 2022, va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate – preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 70%, experiența experților-cheie 16%, iar perioada de asistență tehnică gratuită 14%).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here