ȘI-AU ARĂTAT MUȘCHII – Administrația din Baia Mare a obținut în instanță evacuarea din sediu a Asociației Chinologice Maramureș pentru o datorie de… sub 1.000 de euro

0
1324

SEDIU – EVACUARE. Administrația din Baia Mare, reprezentată de primarul Cătălin Cherecheș, a obținut în instanță rezilierea contractului de închierere și evacuarea din sediu a Asociației Chinologice Maramureș. Decizia a fost luată astăzi, vineri, 5 noiembrie 2021, la Judecătoria Baia Mare, nefiind definitivă.

 

Procesul a fost declanșat de reprezentanții municipalității în urmă cu 2 ani (noiembrie 2019), pe considerent că asociația avea o restanță însumată într-un an de 2.391,44 lei (sumă care cuprinde și penalități de întârziere). Ulterior, aceasta a crescut (2mnews a calculat că asociația plătea pentru micul spațiu de pe Bulevardul Traian nr. 12 o chirie de circa 184 lei/lună).

 

Conform hotărârii magistratului de caz, “se constată rezilierea Contractului de închiriere (…) din 25 iunie 2018, (…) se dispune evacuarea (asociației) din imobil”. De asemenea, asociația este obligată să plătească Primăriei Baia Mare 2.391,44 lei (chirie restantă şi penalităţi de întârziere calculate până în 1 iulie 2019), „precum şi penalități, în continuare, până la achitarea integrală a debitului, respectiv a sumei de 1.856,80 lei/an, începând cu anul 2020 și până la data evacuării efective din imobil, valoare ce se va actualiza conform indicelui ratei inflației anuale”. Soluția poate fi atacată cu apel.

 

… de ce v-am scris această informație? Pentru că nu-mi amintesc cu ce restanțe la chirie a plecat PNȚCD (rămase neplătite) din sediul închiriat de la municipalitate, cel de pe Bulevardul Unirii nr. 19. Și pentru că nu-mi amintesc, am întrebat un vechi membru PNȚCD, care mi-a adus aminte: „Acolo erau datorii istorice, au trecut de 8.000 de lei la vremea aceea, prin 2012. Atunci a revenit în partid Doru Dăncuș și s-a făcut o renovare, dar după aceea a fost predat la Primărie. N-a mai plătit nimeni banii. A fost dat înapoi și… asta a fost. Gata!”.

 

Între timp, Dăncuș, astăzi viceprimar al municipiului, a mai plecat și s-a mai reîntors o dată în PNȚCD Maramureș, filială pe care o conduce și astăzi și din care face parte și primarul Cătălin Cherecheș. De asta v-am spus ce s-a-ntâmplat astăzi la Judecătorie: au cerut evacuarea celor de la Asociația Chinologică. Aveau o cămăruță la parterul blocului de pe Bulevardul Traian colț cu strada Olteniei.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here