FOTBAL – Fotbal Comuna Recea câștigă cu 2-1 al patrulea meci de pregătire, disputat pe teren neutru, cu Avântul Reghin

0
544

MECI DE PREGĂTIRE. Reprezentanta Maramureșului în Liga a II-a, Fotbal Comuna Recea, a continuat sâmbătă, 6 februarie, seria meciurilor de pregătire pentru a doua parte a campionatului 2020-2021, disputând al patrulea joc amical din acest an, în compania echipei Avântul Reghin, echipă clasată pe locul 3 în Seria a 9-a a Ligii a III-a.

 

Meciul a avut loc cam la jumătatea distanței dintre Recea și Reghin, cavalerește, pe teren neutru, la Iclod (jud. Cluj), un stadion cu gazon sintetic pe care maramureșenii din Liga a II-a au mai evoluat în urmă cu o săptămână.

 

Până la acest meci, Avântul a disputat două meciuri de pregătire, cu echipe de Liga a III-a: CSM Avântul Reghin – ACS Unu Fotbal Gloria Bistrița 1-1 și CS Ocna Mureș – CSM Avântul Reghin 3-2. În replică, Fotbal Comuna Recea a disputat 3 meciuri de pregătire, toate câștigate categoric, cu echipe din divizii inferioare: 5-0 cu clujenii de la Someșul Dej (Liga a III-a), 2-0 cu sătmărenii de la Recolta Dorolț (Liga a IV-a), 4-0 cu clujenii de la Sticla Arieșul Turda (Liga a III-a) – ultimul meci l-a disputat pe același stadion cu gazon sintetic de la Iclod (jud. Cluj).

 

Scorul partidei a fost 2-1 (1-0) pentru echipa maramureșeană, goluri înscrise de Alin Văsălie și Rassambek Akhmatov, respectiv Adrian Murar din 11 metri, însă pentru antrenorul reghinenilor, Răzvan Dan, meciul a avut și de aceasta dată ca principal scop (în afară de pregătirea fizică cu adversar) respectarea strategiei deja anunțate de autoritățile din municipiul mureșean: de a da credit tinerilor jucători din lot, unii aflați încă la vârsta junioratului.

 

Sigur, echipa din Liga a II-a s-a impus și datorită unui lot evident mai valoros, chiar dacă în această pauză competițională au pierdut 3 jucători de bază (golgheterul Arsene Luboya – plecat la U Craiova 1948 -, căpitanul Romariu Rus – plecat la ASU Politehnica Timișoara – și australiano-bosniacul Ante Bakmaz – plecat la FK Radnik Bijeljina, în prima ligă din Bosnia și Herțegovina), plus tânărul fundaș central David Simion (plecat la Progresul Șomcuta Mare, în Liga a III-a).

 

În pofida problemelor financiare, echipa maramureșeană a compensat plecările din pauza competițională cu trei transferuri: experimentatul atacant băimărean Paul Batin (33 de ani, cu vechi stagii și zeci de goluri înscrise pentru echipe din Liga I), mijocașul Alin Răzvan Fică (19 ani, împrumutat de la CFR Cluj-Napoca) și fundașul Andrei Gal (21 de ani, de la Pandurii Târgu Jiu).

 

* Foto generic/arhivă

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here