SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Vernisajul expoziției de artă populară „Bradul – Axis mundi”, la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

0
266

VERNISAJ – EXPOZIȚIE. Joi, 2 februarie 2023, de la ora 14.00, în Clădirea Pavilionară a Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș (situate în Baia Mare, pe strada Dealul Florilor nr. 1) are loc vernisajul expoziției „Bradul – Axis mundi”, eveniment organizat de Consiliul Județean Maramureș, prin Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, în colaborare cu Muzeul Județean Satu Mare.

 

Expoziția își propune o inițiere a vizitatorului în lumea mitică, magică pe care Bradul a creat-o în jurul său. În cadrul expoziției vor fi expuse obiecte ornamentate cu simbolul bradului: blide, ceramică de nuntă dar și funerară, lăzi de zestre cu „pomul nunții”, cămeși și spăcele brodate cu „pana bradului”, dar și alte bunuri valoroase care se află în patrimoniul a trei muzee: Muzeul Județean Satu Mare, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.

 

 

Expoziția va putea fi vizitată în Clădirea Pavilionară a Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș în perioada 2 februarie – 1 martie 2023.

 

* Foto: @Gazeta de Nord Vest

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here