EVENIMENT – 125 de ani de la înființarea Școlii de pictură de la Baia Mare

0
508

ZIUA ARTISTULUI PLASTIC BĂIMĂREAN. Miercuri, 5 mai 2021, ora 17.00, la Complexul “Colonia Pictorilor” din Baia Mare, Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», Uniunea Artiștilor Plastici și instituțiile administrației Maramureșului și municipiului reședință de județ celebrează Ziua Artistului Plastic Băimărean, la 125 de ani de la înființarea Școlii de pictură de la Baia Mare (condusă de Hollósy Simon și care din 26 martie 1898 a avut caracter permanent).

 

Conform programului anunțat de organizatori, de la ora 10 și 11 se depun flori la cimitirele Horea I și Dealul Florilor (în memoria artiștilor băimăreni trecuți în neființă), la ora 12 are loc, în Centru Vechi, dezvelirea unor panouri urbane cu reproduceri (în tehnica emailului pe metal) după lucrări de artă ale unor pictori care au activat la Școala de Pictură de la Baia Mare (acestea sunt dispuse pe un stativ metalic și conține texte explicative despre artist și creația reprodusă).

 

În fine, de la ora 17.00, la Colonia Pictorilor (str. Victoriei nr. 19-21) are loc vernisajul expoziției Ziua Artistului Plastic Băimărean și decernarea premiului Artistului anului 2021.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here