SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – În Baia Mare, lansarea cărții “Cei care te iau și te aduc…”, a americancei Meryl Ain

0
535

LANSARE DE CARTE. Luni, 27 noiembrie 2023, la ora 13.00, în sala de conferință a Bibliotecii Județene Petre Dulfu din Baia Mare are loc lansarea cărții “Cei care te iau și te aduc…” (în original The Takeaway Man), a autoarei Meryl Ain din SUA. Cartea, care a câștigat în anul apariției American Fiction Awards, a fost tradusă în limba română și tipărită la editura Hasefer în anul 2023.

 

 

În cadrul evenimentului, vor lua cuvântul Peninah Zilberman (președinte Fundația Tarbut Sighet), Annamaria Hitter (inspector școlar general adjunct) și Robert Cotos (președinte Asociația Maramureș Heritage), precum și autoarea cărții, Meryl Ain, prin mesaj video. În cadrul acestui eveniment cei interesați vor putea să achiziționeze cartea.

 

 

Meryl Ain este scriitoare, autoare, podcaster și profesoară. Romanul ei de debut, “Cei care te iau și te aduc…”, a fost publicat în anul 2020, iar în aprilie 2023 a publicat “Shadows We Carry”. Articolele și eseurile ei au apărut în Huffington Post, The New York Jewish Week, The New York Times, Newsday și alte publicații. Meryl Ain este gazda podcastului People of the Book. Este mândră să fie atât profesoară de carieră, cât și studentă la istorie – a lucrat și ca administrator de școală.

 

 

“Cei care te iau și te aduc…” este rezultatul căutării ei de-a lungul vieții de a afla mai multe despre Holocaust, o sete care a fost declanșată pentru prima dată de citirea Jurnalului Annei Frank în clasa a VI-a.

 

 

În timp ce preda istoria în liceu, ea și-a prezentat elevilor studiul Holocaustului. În același timp, ea a dezvoltat o fascinație de durată pentru predarea și cercetarea cazului Julius și Ethel Rosenberg, personajele cărții.



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here