SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Noaptea menestrelilor, în 8-9 iulie 2022, la Baia Mare: două zile de folk, “vraja unei alte realități”

0
1145

EVENIMENT: NOAPTEA MENESTRELILOR. Vineri și sâmbătă, 8 și 9 iulie 2022, la Teatrul de Vară din Baia Mare (localizare: ), are loc evenimentul folk Noaptea menestrelilor. În program, vineri: Glad Gondor, Marinel Petreuș, Focul Viu, Valentin Moldovan, Dan Vană, Magda Puskaș & Rareș Suciu, Vali Șerban & Ziua de Mâine, Marius Bațu, Emeric Imre; sâmbătă: Adriana Andreica, Grup folk Clasic, Adrian Bezna, Grup folk Ecou, Florin Săsărman, Adrian Ivanițchi, Zoia Alecu, Ducu Bertzi. Rezervări pentru bilete, la tel. 0771.765.816 și 0748.922.681.

 

„Om bun, deschide-ne poarta”… și lasă-ne să-ţi spunem povestea despre „Noaptea Menestrelilor”. Totul a început în luna august a anului 2001, când un vis frumos a devenit realitate, o realitate pe măsura dorinţei arzătoare care a născut-o, o întrunire a iubitorilor muzicii folk într-o noapte fascinantă de vară…

 

Au răspuns chemării bunii noştri prieteni folkişti şi un public neaşteptat de numeros, neaşteptat de călduros şi receptiv având în vedere că mare parte dintre ei erau atât de tineri. A fost o noapte întreagă de muzică şi poezie adevărate, mângâiat de lumina torţelor şi a lunii. Atmosfera incredibilă ne-a făcut să hotărâm atunci că este nedrept şi egoist să ne bucurăm numai noi de asemenea momente şi că aşa cum orice bucurie împărtăşită cu cei dragi este mai mare trebuie ca aceste seri să fie ale tuturor celor care doresc să fie alături de noi.

 

De aceea, transmitem mesajul nostru către toţi cei care iubesc muzica folk (o cântă sau o ascultă): veniţi la Baia Mare în 8-9 iulie pentru a „trăi” împreună vraja unei alte realităţi.

 

Într-o noapte magică, menestrelii își vor acorda lirele și vor porni pe calea sufletului în căutarea versului de dor, versul va mângâia gândul, cântecul va trezi auzul, și toți cei care au răspuns chemării vor regăsi preț de câteva ceasuri tărâmul pur al armoniei.

 

Povestea va continua atâta timp cât mai avem nevoie de a ne descoperi sufletul, atâta vreme cât mai dorim să ne păstrăm visele. An de an ne vom întoarce, mai romantici, mai frumoşi, mai tineri, pentru că doar trăim în poveste, şi dacă noi vrem putem face ca timpul să curgă nefiresc, în sens invers.

 

La ceasul când Luna îşi cântă versul de dor, menestrelii se vor aduna tot mai mulţi, aducându-vă în dar poveştile lor.

 

OrganizatoriiATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here