INIȚIATIVĂ LEGISLATIVĂ – Senator Cristian Niculescu-Țâgârlaș: „Legea 2 Mai” a fost votată în Plenul Senatului

3
250
Cristian Niculescu-Țâgârlaș, senator PNL de Maramureș

LEGEA 2 MAI. „Aprobarea proiectului Legii 2 Mai reprezintă finalitatea unei inițiative legislative vitale pe care am susținut-o alături de colegii mei liberali și Ministerul Justiției, o zi remarcabilă pentru toți cei implicați și preocupați în asigurarea siguranței noastre și a generațiilor viitoare”, a precizat senatorul maramureșean Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

 

Dacă proiectul va deveni lege, după aprobarea sa în Camera Deputaților, se va elimina posibilitatea suspendării executării pedepsei sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc, în plus vor crește de la 2-7 ani la 3-10 ani pedepsele prevăzute pentru efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

 

Legea vizează modificări la două acte normative cu incidență asupra domeniului drogurilor: Legea nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri și Legea nr. 194/2011 privind combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

 

Dacă se ia în considerare faptul că în anul 2023, până la finele lunii septembrie, numărul cauzelor de soluționat a fost de 22.135, față de 18.233 în aceeași perioadă din 2022, din care 10.780 de dosare au fost nou înregistrate, față de 8.484 în aceeași perioadă a anului 2022, că cea mai mică vârstă de debut declarată a consumului de substanțe psihoactive este de 12 ani iar 47% dintre traficanții de droguri condamnați în 2022 au primit închisoare cu suspendare,  există motivația clară a urgenței legislative.

 

În acest context, „Legea 2 Mai” are ca scop protejarea tinerilor, dar și a societății în ansamblu, prin abordarea exigentă a provocărilor actuale legate de creșterea alarmantă a consumului de droguri, aspect ce impune luarea unor măsuri concrete, de natură a preveni producerea unor evenimente precum tragedia din localitatea 2 Mai.

 

Această lege reprezintă un angajament puternic față de sănătatea socială și siguranța vieții comunităților noastre. Sunt profund recunoscător pentru sprijinul colegilor senatori și pentru eforturile comune depuse în scopul creării unei societăți mai sigure pentru toți românii. Împreună putem schimba lucrurile și putem construi un viitor mai bun, a concluzionat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României.

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-Țâgârlaș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. ,,Senatorul melcilor,,
    Detinatorul ( prin interpusi ) al Sica Guard – omu-i cam fricos , de felu lui – Sica Guard contract de paza la spital din clipa in care Oros ( cel mai p(…)t manager din ultimii 75 de ani ) a fost numit de PNL acolo ( mai bine zis de senatorul melcilor ). Sa continuam . Tr(…)c de influenta , la greu , ani de zile in Consiliul Local . Mana(…) la Mustacios ( ca doar i-a rezolvat si ceva autorizatii (…), de cand Mustaciosul , din Centru Vechi , face blocuri , mai nou ) . Sa mai continuam . Pai ar trebui sa ajunga , domnu senator , langa Chereches , la pu(…)ie , pentru s(…)i multiple de-a lungul timpului . Dar , de , inca nu l-a cautat nimeni de oua pe senator . Dar niciodata nu-i prea tarziu . Sa mai continuam . Omul e foarte nervos . Isi impune si el vointa prin i(…)ea oamenilor pe care nu-i poate manipula . Si specimenu asta increzut , se viseaza un mic Dumnezeu , pe care daca nu-l bagi in seama , incepe sa faca c(…)e si mai cate un pumn de la unu si altu. Senatorule , sper sa iesi din scena politica cat mai repede . (comentariu moderat – limbaj excesiv – acuze nesusținute legal)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here