PROTEST – Joi, angajații din Prefectura Maramureș organizează un pichet de protest și avertizează că este ultima formă moderată înaintea grevei generale și a boicotării alegerilor din 2024

1
2480

ULTIMUL PROTEST MODERAT. Joi, 23 noiembrie 2023, între orele 10.00-12.00, cei peste 1.400 de angajați ai instituțiilor prefectului din România vor înceta lucrul și vor picheta sediile în semn de protest față de neadoptarea unui proiect de lege existent din anul 2022, care modifică legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Conform respectivului proiect de lege, angajații din instituțiile prefectului ar fi salarizați pe grilă de administrație de stat, așa cum sunt încadrați aproape toți angajații din serviciile publice deconcentrate.

 

În acest moment, un angajat al instituție care reprezintă Guvernul în teritoriu are un salariu mult mai mic decât al angajaților din consiliile județene, primării de municipii și orașe și servicii publice deconcentrate.

 

Angajații Instituției Prefectului Maramureș au precizat că protestul de joi este ultima formă moderată de protest, urmând ca de săptămâna viitoare să demareze procedurile în vederea declașării conflictului colectiv de muncă cu Ministerul Afacerilor Interne și Guvernul României, în vederea declanșării grevei generale, pe care vor să o declare chiar în perioada premergătoare desfășurării alegerilor europarlamentare (primele din cele patru care sunt programate în anul 2024), prin blocarea tuturor procedurilor specifice organizării alegerilor – angajații instituțiilor prefectului sunt responsabili de: preluarea și predarea buletinelor de vot și a materialelor necesare procesului electoral, asigură plata celor implicați în procesul electoral ș.a.m.d.



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here