THE HANGOVER – Șefii administrației județene vor petrece în Luxemburg și Viena cu peste 400.000 de lei din banii Maramureșului

4
1605
Doru Dăncuș, Gabriel Zetea și George Moldovan

BANII TĂI. Ca orice maramureșean care se respectă, o să petreacă Ziua Europei și șefii Consiliului Județean Maramureș (dacă nu știți cine-s, nu-i dramatic, vă reamintesc: ăia care și-au mărit lefurile și apoi s-au plâns Guvernului, ca milogii stradali, să le mai dea niște bani să și le și poată plăti, că nu le-ajungea bugetul județului – pe numele lor din cărțile de identitate: Zetea Valer Gabriel – PSD, Doru Dăncuș – PNȚCD, George Moldovan – PMP; am înscris și apartenența politică pentru că mă gândesc că vreți să-i felicitați la urnele de vot).

 

Excursii pe bani publici

 

Unde petrec șefii CJ Maramureș Ziua Europei? Ce-ntrebare e asta? Normal că în… Luxemburg (capitala cu cel mai mare număr de restaurante cu stele Michelin din lume și cu băutură ieftină tare) și-n Viena. Bine, o să-mi spuneți, petrec unde vor, pentru că-s doar niște amărâți de bugetari bogați care și-au mărit lefurile de parcă-s responsabili NASA.

 

Așa e, doar că nu vor plăti din banii lor (zice concluzia unui studiu mondial al bogătașilor, că ăștia bogați sunt obligatoriu și zgârciți). Atunci din ce bani? Din banii noștri. Adică din bugetul județului. Și pentru asta au alocat din pușculița Maramureșului vreo 100.000 de euro (exact: 412.368 de lei + TVA), bani pe care-s pregătiți să-i vireze în buzunarul organizatorului acestor excursii de lux.

 

Există și o deflacare a cheltuielilor, pe care o facem publică, pentru că am înțeles că DNA, pardon Curtea de Conturi, pardon… cetățenii sunt interesați să o cunoască și să o verifice dezinteresați.

 

Pe ce se cheltuie banii

 

Luxemburg

Pentru excursia din bani publici în Luxemburg (8-9 mai) a fost alocată suma de 103.296 de lei (cum naiba au ajuns fix la ăia 6 lei?) pentru celebrare (adică pentru chef, sărbătorire) și 126.000 de lei pentru promovarea acestei acțiuni (adică o să  plătească presa să îi vedeți ce frumos au făcut ei acolo).

 

Viena

Pentru excursia din bani publici în Viena (11-12 mai) s-au alocat 148.032 de lei pentru celebrare (am explicat ce înseamnă asta în limba română) și 35.040 de lei să plătească recondiționarea Porții maramureșene amplasată în 2006, pe vremea nemuritorului liberal Marinel Kovacs într-un parc vienez (Laeer Wald).

 

Cine se bagă să ia cașcavalul, trebuie să presteze următoarele corvoade: să le plătească participanților la excursii cazare la hotel de minim 3 stele cu mic dejun inclus, biletele de avion, transport auto intern și internațional cu autocar de minim 3 stele dotat cu grup social funcțional (adică să nu fie înfundată buda din autocar), să plătească asigurările medicale, să plătească presa națională și locală (să fie bine, să nu fie rău, ziceam) și lucrările de recondiționare a porții montate pe vremea când Marinel Kovacs ducea în Viena sarmale, horincă și bucătari cu autocarul, nu cu avionul ca acum (un sărac!).

 

A, da, uitasem. Cel care va fi îndestulat din banii noștri pentru ca șefii CJ Maramureș să se distreze de Ziua Europei, trebuie să le facă și un echipament complet de fotbal, pentru că o să tragă ș-un meci acolo, ca băieții (merge bine oricare din cele cinci mărci locale de bere după câte-un meci). Cam asta se întâmplă, o acțiune (adică două) de promovare a județului, lăudabilă, pe care, iată, am consemnat-o pro bono publico, fără alocația financiară pentru publicitate alocată presei locale și naționale. Cu plăcere, „băbăeț”, distracție plăcută în continuare și când v-o fi mai rău, așa să vă fie!

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Domnule Vischi, va rugam sa publicati si numele consilierilor judeteni care au participat . Multumesc.
    Apropo….urmeaza cheful de la Oncesti…

  2. Normal că se duc! Au bani, că doar de aia au desfiinţat Şcoala Populara Liviu Borlan, că „aveau profesorii prea mari salarii”. Uite că, dacă au desfiinţat-o în joia de Paşti, au şi ei bani să petreacă!

    • Daca nu votezi , ii lasi sa-si faca mendrele pe mai departe ! Eu am votat si voi vota cu Alianta USR -PLUS , USR-ul nu m-a dezamagit ,pana acum si sper sa n-o faca nici pe viitor .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here