ÎNDREPTAREA UNEI ILEGALITĂȚI – Ce salariu are pesedistul Emil Marinescu, managerul de la Drumuri și Poduri SA Maramureș

2
2628
Emil Marinescu

DECONSPIRARE. Deși pesedistul Emil Marinescu (59 de ani), managerul firmei Drumuri și Poduri SA Maramureș, controlată de Consiliul Județean Maramureș (instituția administrativă a județului condusă de pesedistul Gabriel Valer Zetea, șeful politic și administrativ al lui Marinescu), încalcă legea fără să-l sancționeze nimeni, nefăcându-și publică declarația de avere și cea de interese, ne-am gândit să îndreptăm această ilegalitate și să vă deconspirăm leafa cu care e remunerat într-o firmă publică.

 

În 2019, pesedistul (fost peremist, fost liberal) Emil Marinescu, numit director general al firmei județului, Drumuri și Poduri SA, a încasat lunar un salariu de 14.600 de lei brut. Practic, în mână (salariul net) Marinescu a primit în fiecare lună 8.541 de lei, echivalentul a 1.800 de euro (calculul s-a făcut la cursul mediu BNR al monedei europene pe anul 2019). Subliniere: 2mnews deține documente oficiale în privința salariului primit în 2019 de subiectul scrierii.

 

Marinescu a devenit director general al firmei controlate de CJ Maramureș, după o lungă carieră tot de slujbaș în administrația județului: a fost 12 ani vicepreședinte al CJ Maramureș, în perioada 2004-2016. Anterior a lucrat 17 ani (1987-2004) la Exploatarea Minieră Șuior (a fost singurul său loc de muncă productiv din istoria vieții sale, pensionându-se după doar 17 ani de muncă, la vârsta de 43 de ani – până și securiștii se pensionau pe la 50 de ani).

 

În septembrie 2016, Marinescu a fost numit director comercial al firmei Drumuri și Poduri, în aprilie 2018 a fost numit director general interimar (după mazilirea politică a fostului manager, Gheorghe Popan-Dorca), iar în mai 2019 a devenit director general “plin”, după ce a câștigat un concurs în care a fost singurul candidat.

 

Atât am vrut să vă comunic, o informație menită să vă încarce cu optimism: anul trecut, i-ați plătit, din banii voștri, un salariu de 1.800 de euro pe lună lui Emil Marinescu, acest director al unei firme care aparține județului.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Acest Marinescu, gras ca un purcel de Bazna la 12 luni, le are cu drumurile si podurile cum le are Marie cu credinta in Dumnezeu, dar fiind inginer miner mai prost pregatit decat Nicu Bud de 10 ori cel putin, nu se lasa pensionat si castiga cat toti pensionarii de CAP din satul lui! Trebuie sa o tina bine si pe purcica Onorica! Oare cand v om scapa de leprele astea?! Niciodata?! Pe astia nu i prinde COVIDUL 19?! Trist…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here