POPCORN ȘI POLITICĂ – Ionel Bogdan, reacție la acuza primarului din Vișeu de Sus, Vasile Coman, racolat de PSD, care susține că nu a putut repara drumurile din oraș din cauza președintelui Consiliului Județean

0
796
Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, și Vasile Coman, primarul orașului Vișeu de Sus

REACȚIE LA ACUZELE EDILULUI COMAN VĂRZARU’. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, care a fost și șeful politic (oficial mai este) al primarului din Vișeu de Sus, Vasile Coman „Vărzaru’”- prin prisma funcției politice de președinte al PNL Maramureș -, i-a răspuns public acestuia (care în timpul acestui mandat a trecut faptic la PSD, partid din partea căruia va candida la alegerile din 2024), după ce edilul l-a acuzat, scuzându-se în fața propriului electorat, că nu a putut moderniza infrastructura rutieră din oraș din cauza lui președintelui administrației județene, care nu i-a implementat proiectul de dezvoltare a rețelelor de apă și canalizare în urbe.

 

Redăm integral reacția publică a liderului PNL Maramureș, care îi reamintește edilului din Vișeu de Sus, și el ales în funcție tot sub sigla liberalilor, că ponderea Consiliului Județean în Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru servicii publice de apă și canalizare (ADI apă-canal) este de doar 3%, entitatea fiind controlată de municipiul Baia Mare, iar primarul Coman face parte chiar din Consiliul Director al ADI apă-canal, având toate pârghiile la îndemână pentru a fi făcut demersurile de care se plânge că nu le-a făcut din cauza altora.

 

Dumnezeu ne dă, dar nu ne bagă în traistă, domnule Vasile Coman! Dacă aș fi primar în Vișeu de Sus, mi-aș asuma, ca un bărbat, în fața cetățenilor că nu am știut, nu am vrut sau nu am putut să fac suficient pentru comunitate.


Eu sunt președintele Consiliului Județean Maramureș și alături de colegii mei, am făcut multe pentru maramureșeni, concret, pe cifre, cu proiecte și investiții de anvergură. Inclusiv pentru cetățenii din Vișeu de Sus.


Sunt alergic la minciuni, mai ales la cele politice, electorale. Am aflat că Vasile Coman, primarul din Vișeu de Sus, mă învinovățește pe mine pentru că nu a făcut domnia sa proiectele asumate în fața oamenilor. Nu a putut moderniza infrastructura rutieră din oraș din cauza lui Ionel Bogdan, care nu i-a implementat proiectul de dezvoltare a rețelelor de apă și canalizare.


Domnul Vasile Coman știe că eu nu sunt directorul societății Vital. Consiliul Judeţean Maramureş are doar 3% participație în această societate, peste 80% fiind deținut de Primăria Baia Mare. Președintele ADI este primarul de Baia Mare. În Consiliul Director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru servicii publice de apă și canalizare sunt șapte primari din Maramureș, iar unul dintre ei este tocmai domnia sa, Vasile Coman.


Asta înseamnă că a știut permanent care este statusul proiectului amintit, totuși, nu a făcut nimic pentru a schimba cu ceva situația de astăzi! Tocmai pentru că sunt președintele Consiliului Județean Maramureș și mi-am asumat să lupt pentru maramureșeni, m-am implicat și aici, din exterior, cât am putut, oficial neavând nici o obligație.


Cu sprijinul parlamentarilor liberali am făcut tot ce se putea ca acest proiect important să fie derulat ca la carte. Nu putem, însă, să luăm decizii și să acționăm în locul directorilor de societăți și al primarilor care trebuie să implementeze aceste proiecte! Banii nu pică din cer, nici măcar cei europeni. Este nevoie de multă muncă și implicare să pui în practică proiectele, nu este suficient ca acestea să fie doar semnate.


Contractul de finanțare la care face referire primarul a fost semnat în 2 februarie 2023 la Baia Mare. Societatea Vital s-a angajat să cheltuie 100 de milioane de euro până în 31 decembrie, din cei 400 mil euro valoare totală. 300 de milioane trebuiau etapizate în programul 2024-2028.


Desigur, societatea nu a cheltuit niciun leu și cred că nu mai pot fi etapizate proiectele. Probabil au nevoie de o nouă aplicație de finanțare, însă, aici nu este responsabilitatea mea să cercetez și să acționez, deoarece nu sunt nici șef la Vital, nici primar la Vișeu de Sus!


Măcar au început licitațiile pentru rețele și magistrale, tot e un început. Domnul primar știe în amănunt situația, însă a preferat să o speculeze politic. Îl asigur pe Vasile Coman că, deși nu agreez atacurile politice în general, cele la adresa mea în special, nu îi port pică. Sunt oricând la dispoziția sa, dornic să îl ajut, să îl susțin, pentru că eu înțeleg că nevoile comunității primează!


Împreună cu colegii mei din PNL, în calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș, am susținut și finanțat multe proiecte bune și pentru Vișeu de Sus. De la infrastructură rutieră, până la infrastructura educațională, sport și recreere, înființare rețea de gaz în Vișeu de Sus, extinderea conductei de transport gaze naturale pe direcția Sighetu Marmației – Vișeu de Sus – Borșa și alte proiecte importante pentru comunitate.


Nu pot să merg să îi asfaltez domnului Coman străzile din oraș, alea sunt responsabilitatea administrației locale! Ce pot eu să fac, prin proiecte de anvergură județene, este să îmbunătățesc condițiile de viață inclusiv ale vișeuanilor, prin proiectele majore de dezvoltare ale județului.


Proiectele majore de infrastructură rutieră, parcurile industriale sau infrastructura turistică vor duce la atragerea de noi investitori, la crearea de noi locuri de muncă şi, în consecinţă, la dezvoltarea economică a Maramureșului, inclusiv a Vișeului de Sus. Asta ține de mine și de asta mă ocup, chiar și atunci când șefii politici ai domnului Coman bagă bețe în roate, în loc să sprijine proiectele importante pentru Maramureș!, a menționat președintele administrației județene, Ionel Bogdan.

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here