EXCLUSIV – Partidul Verticala Nouă, fondat de soția lui Mircea Cirț ca rampă electorală pentru acesta, nu este înregistrat în Registrul partidelor politice: află motivul și identitatea celui care a generat tergiversarea

0
1028

ÎNTÂRZIERE. Deși la 23 noiembrie 2023 Tribunalul București a admis cererea formulată de trei persoane/fondatori (Adriana Viorica Cirț – CEO ATP Group -, Alina Ioana Onea – psihoterapeut/antreprenor – și Daniel Zaharie – inginer IT și economist), acordând personalitate juridică Partidului Verticala Nouă și dispunând înregistrarea acestuia în Registrul partidelor politice, dar aceste fapte nu s-au materializat. Încă. Motivul costă în faptul că la 12 decembrie 2023 un cetățean (Mihai Guțanu, foto mic dreapta) a formulat apel, adică a contestat decizia.

 

Contestația se va soluționa de Curtea de Apel București la 19 martie 2024. Cel mai probabil, o chestiune procedurală care întârzie însă înregistrarea Partidului Verticala Nouă în Registrul care atestă oficial/legal existența acestuia. Însă până în iunie e timp suficient pentru înregistrare, deci acțiunea nu împietează asupra cele de-a doua candidaturi a lui Cirț la funcția de primar al municipiului Baia Mare de la acest partid, dacă va alege această opțiune.

 

Conform surselor 2mnews, contestatarul este membru PNȚCD (vicepreședinte PNȚCD și președinte PNȚCD Sector 6 București), un fost apropiat și apoi contestatar al lui Aurelian Pavelescu (președintele PNȚCD, din care face parte și viceprimarul cu atribuții de primar interimar al Băii Mari, Ioan Doru Dăncuș, repus recent în funcția de președinte PNȚCD Maramureș la dispoziția lui Pavelescu – și Dăncuș este un cunoscut apropiat al lui Guțanu) și fost candidat în 2009 și 2014 la alegerile europarlamentare.

 

… o precizare „fără legătură cu subiectul scrierii” (😊): Doru Dăncuș candidează și el, ca și Mircea Cirț, pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare. Și ca, probabil, alți 8 cetățeni. Să nu zicem că n-avem de unde alege. Poate se strâng până la urmă de-o echipă de 11 candidați și-ncingem o miuță. Pentru că, știți cum se spune: Când viața-ți dă lămâi, fă-ți limonadă.

 

* Foto: @Inițiativa Verticala Nouă

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here