SURSE 2MNEWS – Călin Matei a demisionat din funcția de președinte al PSD Baia Mare și din toate funcțiile pe care le deținea în partid

1
3410
Călin Matei

ALEGERI TENSIONATE. Călin Matei a demisionat din funcția de președinte al PSD Baia Mare și din toate funcțiile pe care le deținea în partid, susțin surse 2mnews, extrem de informate și implicate. Deși a parvenit pe surse, informația are grad de acuratețe de 100%, practic, similară cu o informație oficială (am precizat asta pentru a scuti energiile care ar putea fi risipite prin discursurile neîncrezătorilor). Punct. Matei a demisionat. Gata.

 

Sigur, nu moare PSD Baia Mare, sau PSD Maramureș din asta. Nu moare, pentru că această filială e moartă de mult timp. E la ATI, intubată, menținută-n viață doar de aparate. De altfel, sub conducerea lui Zetea partidul seamănă din ce în ce mai mult cu bunica lui Bulă, decedată, dar neînmormântată, ci ținută-n fereastră s-o vadă poștașul. Pentru pensie.

 

Călin Matei a demisionat

 

… și o să muncească mult în campanie. Călin Matei (54 de ani) este pesedistul maramureșean care se confundă cu instituția care administrează județul, Consiliul Județean Maramureș. În perioada 1990-2012 a fost consilier județean, timp în care 6 ani a fost vicepreședinte al Consiliului Județean (în 1994-1995 și în mandatul 2008-2012)  și un 2 ani președinte al Consiliului Județean (1995-1996).

 

A fost acolo timp de 22 de ani. Când credeam cu toții că se pensionează din această postură s-a dus în Parlamentul României, ca deputat (din 2012 până acum). Două mandate. Pesediștii aduși de Zetea să-l voteze pe cine trimit în Parlament în mandatul 2020-2024, au zis să-l trimită tot pe Matei (adică, locul 2 pe listă la Camera Deputaților, după Întâistătător – ei susțin că e eligibil și locul 2, dar ei au susținut și că Ponta îl învinge pe Iohannis și că o să câștige președinția CJ Maramureș în 2020 și alte asemenea elucubrații subiective). Doar că la București lista s-a schimbat, Călin Matei a fost retrogradat un loc (pe 3) și el a anunțat că se retrage, că locul 3 e ca ficusul, decorativ.

 

PLM și Sas

 

De asemenea, PLM (Pop Liviu Marian), zis “Senatorul melcilor răniți la genunche, care-și face selfie-uri slugarnice cu posterul șefului politic pentru a-i da acestuia senzația că-l idolatrizează deși îl urăște”, a fost ejectat de pe locul 1 al listei PSD Maramureș pentru Senat. A fost înlocuit cu avocatul sighetean Ioan Sas (așa a zis Zetea), numai că, ce să vezi?, și Sas a fost lustrat/luxat la Centru și înlocuit cu Sorin Vlașin, șeful său politic.

 

Și PLM și Sas au precizat public că pleacă. Bine, PLM, mai teatral, a făcut un sondaj pe Facebook și i-a scris o scrisoare lui Zetea în care-i cere explicații. Iar Sas, după ce a zis urât-urât de PSD, și-a șters postarea – noroc că unii sunt inspirați la printscreen-uri).

 

Cine e vinovat?

 

Ce înțelegem noi de aici? Ceva logic: credibilitatea și influența lui Zetea la Centru este ZERO. Însă, cel mai probabil, omul știe să le inducă membrilor decidenți din Maramureș că e tare în parcarea de pe Kiseleff nr. 10. Dar nu-i. Nu mai dă niciun șef PSD nicio ceapă degerată pe el. Acum, cu listele de la parlamentare, s-a livrat public ce de-a nu mai știu câta dovadă.

 

Până la urmă, disputa pentru locurile eligibile pe listele parlamentare ale PSD Maramureș, care a creat tensiuni interne greu de imaginat în filiala scăpată demult din mână de Gabriel Valer Zetea, cel din cauza căruia social-democrații maramureșeni au scăzut enorm ca scor electoral, deși s-au aflat la conducerea județului și a țării (cea mai mare perioadă din acest mandat).

 

Astăzi, pesediștii maramureșeni au ajuns să se lupte pentru un loc de deputat și un loc de senator, restul fiind neeligibile. De ce se întâmplă asta? Din cauza prăbușirii electorale a filialei conduse de Zetea: de la 66.717 voturi (în 2016, când PSD controla 62% din totalul administrațiilor locale) la 46.137 de voturi adunate împreună cu primarul municipiul Baia Mare, Cătălin Cherecheș (în 2020, când PSD a rămas cu 35 din cei 47 de primari pe care îi avea sau îi controla în 2016).

 

Sigur, pe Zetea îl doare-n bascheți că a aruncat partidul pe toboganul istoriei, el și-a luat locul 1 pe lista de deputați (cel mai sigur eligibil) și i-a lăsat pe restul să-și scoată ochii.

 

E final de scriere, să nu lăsăm întrebarea din subtitlu retorică: Cine e vinovat (pentru această situație)? Răspuns logic: toți pesediștii maramureșeni, care nu fac nimic pentru a îndepărta elementul toxic care i-a adus în această situație, respectiv Gabriel Valer Zetea, cel care deja s-a-nvățat să fie un loser pe plan electoral, dar un winner pe plan personal.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Si ca sa nu inceapa cu stangul, il rugam pe Ionel Bogdan in preziua botezului, sa se departeze de unchiul Zece ca influenta lui aduce dezastrul mai aproape. Fara Zece in consiliul judetean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here