DECIZIE – Secretara PSD Maramureș, Rodica Covaci, trimisă în judecată pentru infracțiuni de corupție, rămâne în arest și pentru următoarele 30 de zile

0
620
Rodica Covaci

RĂMÂNE ÎN AREST. Secretara PSD Maramureș, Rodica Monica Covaci (56 de ani), ridicată din sediul partidului de polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Maramureș și aflată în arest din 16 decembrie 2022, va rămâne în arest preventiv și pentru următoarele 30 de zile, a decis în urmă cu puține momente magistratul de caz al Tribunalului Maramureș.

 

Covaci, care se află în arest de 46 de zile, a cerut instanței astăzi, 1 februarie 2023, prin avocat, să îi fie înlocuită măsura arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu, însă solicitarea a fost respinsă. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în 48 de ore (eventuala contestație urmând să fie soluționată de Curtea de Apel Cluj).

 

Secretara PSD Maramureș a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, într-un dosar documentat de SJA Maramureș (cu sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale a IGPR), sub acuzația comiterii infracțiunii de trafic de influență în formă continuată (6 acte materiale).

 

Conform dosarului de cercetare penală, în perioada 2017-2022, Covaci ar fi pretins şi ar fi primit 9.700 euro și 300 lei de la 6 persoane, lăsându-le să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Ministerului Apărării Naționale şi Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Baia Mare.

 

În schimbul banilor, Covaci (PSD Maramureș) a promis că va rezolva promovarea unor persoane care nu aveau pregătirea corespunzătoare a unor examene de angajare pe posturi de asistent medical, brancardier sau subofiţer, sau că va urgenta îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv emiterea unor acte de identitate în regim de urgenţă, în lipsa unei programări prealabile.

 

În această cauză au mai fost trimise în judecată încă două persoane (Maria Coste și Simona Alina Vaida).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here