SCHIMBĂRI – Felician Cerneștean și-a dat demisia din Consiliul Județean, liberalii au rămas cu 11 din cei 13 consilieri județeni aleși: cine urmează pe lista supleanților

0
1628
Mihai Felician Cerneștean

CONSILIUL JUDEȚEAN MARAMUREȘ. Mihai Felician Cerneștean (57 de ani) și-a dat demisia, în 29 septembrie 2021, din calitatea aleasă de consilier județean, la un an după învestirea sa în această calitate în care a fost ales pe lista PNL Maramureș.

 

Cu câteva zile înainte de a-și înregistra demisia din forul deliberativ al județului, Cerneștean, care era angajat ca economist în Serviciul Control Intern al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost numit director adjunct al CNAIR. Acesta este și motivul demisiei lui Cerneștean din Consiliul Județean, noua sa funcție administrativă fiind incompatibilă cu cea de consilier județean (compania statului, CNAIR, având lucrări/investiții și în obiective care aparțin CJ Maramureș).

 

Acesta era cel de-al treilea mandat consecutiv de consilier județean al lui Cerneștean, după cele din 2012-2016 (ales pe lista PDL, a fost președintele PDL Baia Mare) și 2016-2020 (ales pe lista PNL).

 

În urma rezultatului alegerilor din 27 septembrie 2020, 13 din cele 34 de mandate de consilieri județeni au revenit PNL Maramureș. După demisia lui Cerneștean, PNL Maramureș a rămas cu doar 11 consilieri județeni din cei 13 la care are dreptul (în urma rezultatului alegerilor din 2020), pentru că nici după demisia sigheteanului Alexandru Oros (pe considerent de numire ca manager interimar la Spitalul Județean) liberalii nu au desemnat un supleant.

 

Așa că acum pot numi doi noi consilieri județeni, pentru a-și completa lotul celor 13. Pe lista supleanților PNL Maramureș pentru Consiliul Județean, urmează Dorin Lucaci (fostul viceprimar demisionar din Recea) și tânărul Marius Simion Pop din Ruscova, cel pe care l-am contactat și atunci când “îi venea rândul” de pe lista supleanților, după demisia lui Oros (Lucaci fiind la acea vreme viceprimar în Recea).

 

La acea vreme, Pop era încurcat și nu știa dacă vrea sau nu vrea să fie consilier județean (poate s-a decis între timp, în caz contrar, următorul pe lista de supleanți este Ioan Muntean, secretar general adjunct al PNL Maramureș, numit de liberali în 17 decembrie 2019 inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here