OPINIE – Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș despre soluționarea în justiție a dosarului privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018

4
429
Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL de Maramureș

ACTIVITATE PARLAMENTARĂ. Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș (PNL), de profesie avocat, a făcut publică opinia sa privind modul în care a fost soluționat în justiție dosarul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018, după ce Tribunalul București a respins cererea DIICOT de redeschidere a anchetei în urma clasării ei.

 

Independența justiției trebuie să fie respectată, dar abuzul unui judecător sau neștiința/incapacitatea unui procuror nu trebuie să fie tolerate, chiar dacă se poate invoca faptul că soluția de clasare dată de Parchet și menținută de Tribunal are ca principiu cauzal secretizarea unor comunicări între decidenți din Jandarmeria Română. În acest context (dacă nu ai acces, ca procuror, la informații care au fost clasificate), nu ai cum să instrumentezi corect o problemă, iar rezultatul a dus la clasarea unui dosar care se referă la abuzuri și fapte grave.

Senatorul PNL și-a afirmat surprinderea că, după mai mult de 2 ani instrumentare a cazului, instanța de judecată, Parchetul și Ministerul de Interne au clasat un dosar de violență nejustificată. „Oricine a văzut imaginile de atunci a putut constata că forțele de jandarmi prezente la manifestație au agresat în mod bestial grupuri de civili care protestau pașnic, fără să existe o nerespectare a conduitei și regulilor generale de comportament în public, doar pentru că își manifestau dezaprobare față de politica PSD”, a precizat Niculescu-Țâgârlaș, completând că marea majoritatea a românilor doresc să afle adevărul și soluția acestui dosar riscă să reprezinte “o altă nebuloasă a sistemului judiciar, asemenea dosarului mineriadelor”.

 

„Nu este normal ca abuzurile, indiferent cine și cum le comite, să fie aruncate în derizoriu de sistemul judiciar dintr-o țară în care se aplică principiile democrației. Vom milita pentru aflarea adevărului și vom susține atitudinea președintelui României (care este implicat activ și militează imperativ pentru rezolvarea problemelor românilor), prin instrumentele pe care Parlamentul ni le pune la dispoziție: interpelarea, adresarea de întrebări, declarația politică”, a spus senatorul PNL Maramureș, ca reacție la atacurile publice ale parlamentarilor care l-au atacat public pe președintele Iohannis, afimând că acesta nu respectă independența și separația puterilor în stat.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Deputatul alpinist..un fel de Mizil – leanaCosanzeana…un veșnic aspirant.Aspirant la diplomă de Babeș-Bolyai de Cluj cu dreptul de Salonta-Bihor.Aspirant de ucenic avocat cu renume de Ștef.Aspirant la procese câștigate.Aspirant la căsnicie.Aspirant de prietenie cu mai marele ștab de budoar de Rivulus parter-pipițe.Aspirant de primărie cu 3%.Aspirant de Vice-făr’ de succes.Noroc cu Trendul populimii… a prins și bietul de el un tren, iar azi avem portavoce.Un Aspirant pentru o viață.

    Unde va sunt miniștrii maramureșeni din guvern?Un singur ministru… dați nume. Unde va este un secretar de stat? Dați un nume.Asa slaba reprezentare la centru nu a avut Maramuresul vreodată.
    Halal, dar voi vă dați cu părerea in toate.
    O vaaai de voi povestitorilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here