REZULTAT TRAGERE LA SORȚI – Află cu cine joacă Minaur în optimile EHF European Cup: meciul tur, la Baia Mare

0
965

EHF EUROPEAN CUP 2023. Marți, 5 decembrie 2023, Federația Europeană de Handbal (EHF – European Handball Federation) a decis meciurile din optimile EHF European Cup, fază a competiției în care s-au calificat 16 echipe, printre care și Minaur Baia Mare (România are două reprezentante calificate, cealaltă fiind Steaua București), dar și două participante la edițiile recente ale EHF Champions League (Tatran Presov din Slovacia și Besiktas Safi Cimento din Turcia).

 

Cele 16 echipe sunt din 12 țări: România, Austria, Islanda, Bosnia și Herțegovina (cele 4 țări au câte două echipe calificate în optimi), Cehia, Grecia Slovenia, Slovacia, Serbia, Turcia, Ungaria, Italia. Echipele au fost împărțite în două urne de câte 8 echipe.

 

În urna 1 au fost introduse echipele: Bregenz Handball (Austria), HCB Karvina (Cehia), Olympiacos SFP (Grecia), FH Hafnarfjordur (Islanda), Minaur Baia Mare (România), MRK Krka (Slovenia), RK Metaloplastika Elixir Sabac (Serbia), Besiktas Safi Cimento (Turcia).

 

În urna 2 au fost introduse echipele: Förthof UHK Krems (Austria), RK Sloboda (Bosnia și Herțegovina), RK Vogošca (Bosnia și Herțegovina), FTC-Green Collect (Ungaria), Valur (Islanda), SSV Brixen (Italia), Steaua Bucuresti (România), Tatran Presov (Slovacia).

 

Iată programul complet al optimilor EHF European Cup:

 

• SSV Brixen (Italia) – Olympiacos SFP (Grecia)

• Besiktas Safi Cimento (Turcia) – FTC-Green Collect (Ungaria)

• CS Minaur Baia Mare (România) – RK Vogošca (Bosnia și Herțegovina)

• RK Sloboda (Bosnia și Herțegovina) – MRK Krka (Slovenia)

• CSA Steaua Bucuresti (România) – HCB Karvina (Cehia)

• Valur (Islanda) – RK Metaloplastika Elixir Sabac (Serbia)

• Förthof UHK Krems (Austria) – Bregenz Handball (Austria)

• FH Hafnarfjordur (Islanda) – Tatran Presov (Slovacia).

 

Așadar, Minaur întîlnește în dublă manșă eliminatorie echipa bosniacă RK Vogošca, deținătoarea Cupei din Bosnia și Herțegovina. Meciul tur se desfășoară în Baia Mare. Clubul a fost fondat în anul 1960, purtând inițial denumirea RK Partizan, apoi denumirea RK Unis, iar din 2005 actuala denumire.

 

 

Clubul a câștigat de două ori Cupa Bosnia și Herțegovina, în anii 2016 și 2023. Își desfășoară meciurile de pe teren propriu la Sportska Dvorana Amel Bečković, sală cu capacitate de 3.000 de locuri. În clasamentul cluburilor europene din acest an, echipa bosniacă este pe locul 181 (Minaur este pe locul 42 în topul continental din septembrie 2023).

 

Cel mai bun jucător al lor este extrema dreapta Muhamed Zulfić (31 de ani), care în sezoanele 2015-2016, 2018-2019 și 2019-2020 a jucat la Dinamo București. Echipa a ajuns în această fază a competiției europene după ce a trecut în turul I de K.H. Trepça-M (Kosovo) – ambele jocuri s-au disputat în Bosnia și Herțegovina (rezultate: 27-27 și 31-30), în turul II au avut liber, în turul III au trecut de SKKP Handball Brno (Cehia) – rezultate: 30-23, 27-29). Toți jucătorii echipei sunt din Bosnia și Herțegovina (nu au niciun stranier).

 

* Foto: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here