ANTICORUPȚIE – Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, intervenție în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European

0
206
Cristian Niculescu-Țâgârlaș, senator PNL de Maramureș

INTERVENȚIE. Luni, 4 decembrie 2023, la Bruxelles, în cadrul ședinței Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European a fost abordată și problematica privind statul de drept și lupta împotriva corupției.

 

Prezent la lucrările Comisiei LIBE, senatorul PNL Cristian Niculescu-Țâgârlaș a luat cuvântul la sesiunea dedicată luptei împotriva corupției. Acesta a mulțumit Comisiei pentru sprijinul acordat României pe parcursul întregului proces de ridicare a Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), menționând progresele realizate de statul român în consolidarea statului de drept și a luptei pentru combaterea corupției, aspecte regăsite și în Raportul pe 2023 privind România. „Cu toate că România dispune de o legislație eficientă împotriva corupției, este regretabil faptul că există multe situații în care condamnații din țară găsesc adăpost în unele state membre, ceea ce afectează încrederea cetățenilor în sistemul de justiție”, a precizat senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș.

 

România a făcut progrese semnificative în digitalizarea declarațiilor de avere și în asigurarea transparenței finanțării partidelor politice, măsuri esențiale pentru consolidarea integrității în funcțiile publice și creșterea încrederii populației în sistemul judiciar. Cu toate acestea, senatorul liberal a menționat faptul că persoane condamnate pentru corupție în România sunt extrădate cu greutate de anumite state europene, în vreme ce în cazurile altor condamnați extrădarea este extrem de facilă.

 

În contextul menționat, senatorul liberal susține nevoia unei colaborări europene consolidate, pentru a remedia aceste situații și a restabili încrederea în actul de justiție. „Este esențial ca justiția să inspire încredere prin aplicarea riguroasă a legilor. Prin angajamentul nostru ferm, vom contribui la o reformă reală, diminuând corupția și consolidând încrederea populației în sistemul judiciar”, a concluzionat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

 

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-ȚâgârlașATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here