CONFIRMARE OFICIALĂ – Ioan Doru Dăncuș, președintele PNȚCD Maramureș și primar interimar în Baia Mare, candidează la funcția de primar al municipiului de pe lista AUR

10
8024
Ioan Doru Dăncuș

* În plină secretomanie a partidelor politice, care încă motivează strategic că nu și-au finalizat listele electorale, 2mnews demarează un ciclu de articole bazate exclusiv pe confirmări oficiale ale factorilor decidenți, prin care devoalează candidații pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare, președinte al Consiliului județean Maramureș, dar și pentru celelalte funcții de primar în localitățile din județ.

 

CANDIDAȚI LA PRIMĂRIA BAIA MARE. … episodul 1: Ioan Doru Dăncuș. Îndelungile baletări printre partidele parlamentare în încercarea a fi desemnat candidat pentru funcția de primar al municipiului Baia Mare la alegerile din 9 iunie 2023 ale viceprimarului cu atribuții interimare de primar Ioan Doru Dăncuș au luat sfârșit. El va candida la funcția supremă în administrația publică locală a municipiului reședință de județ din partea AUR, informația fiind confirmată pentru 2mnews de președintele județean al formațiunii, deputatul Darius Pop. Decizia oficială a fost luată la finalul săptămânii trecute.

 

Dăncuș (50 de ani, originar din comuna maramureșeană Ieud), fost lider sindical la Romtelecom, este președintele în funcție al PNȚCD Maramureș (a fost și prim-vicepreședintele țărăniștilor la nivel național), fost vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș (2016-2020, în urma negocierilor politice cu PSD), iar în acest mandat a fost viceprimar al municipiului Baia Mare, autodeclarat „locotenentul” fostului edil Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv pentru corupție, ale cărui atribuții de primar le-a preluat, cu titlu interimar, după fuga din țară a „căpitanului” său.

 

În 31 ianuarie 2024, întrebat dacă va candida pentru funcția de primar al municipiului, toate acțiunile sale strategico-electorale ducând spre această concluzie, Dăncuș a menționat că nu s-a decis și că „funcția de primar nu este o prioritate” pentru el, însă dacă va considera că are o șansă reală să câștige, va intra în competiție. După doar o lună a început să considere că are o șansă reală să câștige și a finalizat procedura de negociere cu AUR, partid de pe lista căruia va candida pentru funcția de primar în Baia Mare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

10 COMENTARII

  1. Dl.primar
    Vă rog să faceți trotuare la Firiza. Cu atâta circulație câtă este în zonă nu avem nevoie de accidente. Nu este loc de ferit mașinile. Oricum era prevazut în proiectul cu canalizare și apă.

  2. Eu nu de Dancus imi pun intrebarea cum de a ales AUR ci de AUR cum de l-a ales pe Dancus daca chiar doreste sa aduca schimbare in oras??? Cum sa mergi inainte cu vechea garda si sa te astepti la o schimbare???

  3. stati linistiti ca a mazilit destui bani impreuna cu Chereches, ca sa nu depinda de postul de primar, eu cam asta am inteles de la el … si clar are un loc asigurat de pierdut vremea pe la Ilinc Electric, cum a avut si Anghel, care apropo am auzit ca s-a trezit din morti si vrea si el la primarie, la Indeco, firma lui de casa abonata la banii fraierilor votanti ….

  4. Sper că băimărenii nu se lasă păcăliți de fostul locotenent al primarului fugar și îl trimit acolo unde îi este locul, adică la lada de gunoi

  5. Dezamăgire cruntă…… nu a fost primit în PSD, apoi la PNL nu a avut nici o şansă nici măcar de a bate la uşă pentru negocieri, iar în final a fost obligat să aleagă ceea ce a mai rămas, adică AUR….. Cea mai proastă decizie care o putea lua!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here